HemDota 2Team Liquid utslagna ur ESL One Malaysia efter nytt kryss

Team Liquid utslagna ur ESL One Malaysia efter nytt kryss

Svenskhoppet Team Liquid är utslaget ur ESL One Malaysia. I den sista gruppspelsmatchen behövde man vinna med 2-0 men stod istället för ytterligare ett kryss mot TSM. Man har nu endast vunnit en av de tretton senaste matchserierna.

ESL One Malaysia blev en besvikelse ur svensk synpunkt då både Team Liquid och Alliance slogs ut direkt i gruppspelet efter att inget av lagen vunnit en enda matchserie.

Det blev ytterligare ett kryss för Team Liquid i den sista gruppspelsmatchen. Ett resultat som teoretiskt sett hade kunnat ge ett särspel om en slutspelsplats. Men efter att Fnatic och Nigma också spelat 1-1 i sin sista gruppspelsmatch försvann den chansen.

Turneringen spelades på en helt ny patch med en uppsjö av nya förändringar till hjältar, kartan, guld och XP samt mycket mer. Men för svensklagen gick det ungefär på samma sätt som den senaste tiden.

Svårt att avgöra matchserier

I professionell Dota 2 är det inte helt ovanligt att matchserier slutar just 1-1 i roundrobbin-formatet. Några som är experter på detta just nu är svenska Team Liquid som endast har vunnit en av tretton matchserier, förlorat tre och kryssat hela nio stycken i de senaste två turneringarna.

Team Liquid är ett lag som kan hålla jämna steg med de flesta av topplagen inom Dota 2-scenen. Men man har förtvivlat svårt att just avgöra jämna matchserier. Hade man hittat ett sätt att förvandla en eller två av sina matchserier till vinster hade det gett ett helt annat utgångsläge.

När det öppna kvalspelet till The International snart inleds gäller det för Team Liquid att hitta ett sätt att bryta den här trenden. I kvalspelet kommer det att vara ytterst små marginaler att spela på och man kommer att behöva vinna sina matchserier.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier