HemDota 2TI-vinnaren Team Liquid tar ny seger i årets första Minor-turnering

TI-vinnaren Team Liquid tar ny seger i årets första Minor-turnering

I augusti vann Team Liquid årets största turnering The International på ett övertygande sätt med 3-0 i finalen. Nu efter två månader var det dags att börja den nya Dota-säsongen med årets första Minor-turnering. Starladder i-League Invitational Season 3 avgjordes i helgen och det var 8 lag som hade tagit sig till turneringen efter tidigare kvalspel.

De deltagande lagen var: Team Secret, Team Liquid, Complexity Gaming, Vici Gaming, Newbee, Na’Vi, SG e-sports, Mineski.

Team Liquid gick igenom det inledande gruppspelet med att vinna sina båda matcher och tillsammans med Mineski ta sig vidare till playoffs. Från andra gruppen gick Complexity och Team Secret vidare.

Starladder Grupp A Starladder Grupp B

Väl i Playoffs så möttes Complexity vs Mineski och Team Secret vs Team Liquid. Mineski vann den första semi-finalen med 2-1 i matcher och Team Liquid slog ut Team Secret med 2-0 i matcher.

Starladder Playoffs

Finalen var den enda matchen som avgjordes i bäst av 5 matcher. Mineski spelade bra i den första matchen och tog ledningen över Team Liquid. Men sen visade de regerande The International-mästarna sin klass och tog tre raka vinster. I den fjärde matchen så gick Liquid på en riktig pushing lineup mot ett Mineski som saknade starka heroes för att försvara mot en stark push.

Här kan du se draften för den avgörande matchen:

Starladder Game 4

Även om Team Liquid nu mera är vana vid större prispotter ($10,000,000 för vinsten i TI7) så fick man ändå en riktigt fin slant att dela på. De fyra topplacerade lagen tjänade även DCP (Dota Circuit Points) som kan komma att spela roll i kvalet till The International 8.

1:a plats: $130,000 + 150 DCP/player Team Liquid
2:a plats: $65,000 + 90 DCP/player Mineski
3:e/4:e plats: $30,000 + 30 DCP/player compLexity Gaming, Team Secret
5:e/6:e plats:$15,000 Natus Vincere, SG e-sports
7th/8th place: $7,500 Newbee, Vici Gaming

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier