HemDota 2Ny seger för Team Liquid i Dreamleague Season 18

Ny seger för Team Liquid i Dreamleague Season 18

Team Liquid klev under midsommardagen in i den fjärde omgången av Dreamleague Season 18. Man ställdes mot turneringens hittills enda obesegrade lag: Tundra Esports. Team Liquid vann det viktiga mötet med 2-1 och är nu med i toppen i kampen om en plats till nästa Majorturnering.

Under midsommardagens kväll var det dags för Team Liquids fjärde omgång i Dreamleague Season 18. Ett viktigt möte mot Tundra Esports där en seger gjorde så att man kunde hänga med i toppen.

Tundra Esports var så här långt i turneringen obesegrade med 3-0 i matcher. Efter att Team Liquid vunnit mötet står nu båda lagen på 3-1 i gruppen tillsammans med Entity och OG.

En överkörning på första kartan

Draften på den första kartan bjöd på några överraskningar i form av ett möte i mid lane mellan Marci och Faceless Void. En matchup som Team Liquids ”miCKe” vann då han tidigt i matchen hade flest last hits och mängder av denies.

Team Liquid gick för en ”five healer”-strategi då alla heroes kunde heala sig själva eller laget. Speciellt lyckosamma blev picksen av Oracle och Dawnbreaker som var effektiva mot Faceless Voids ultimate ”Chronosphere”.


Team Liquid draft

Mid lane: Marci
Safe lane: Monkey King + Oracle
Off lane: Keeper of the Light + Dawnbreaker

Tundra Esports draft

Mid lane: Faceless Void
Safe lane: Razor + Io
Off lane: Beastmaster + Weaver


Team Liquid inledde matchen i ett rasande tempo och gick tidigt upp i en stor ledning i antal kills. Men trots detta kunde Tundra Esports hålla matchen jämn sett till hur mycket guld lagen farmat.

Team Liquid gick också för att döda den första Roshan i matchen men Tundras Faceless Void kunde hoppa in, dra sin ultimate ”Chronosphere”, döda Roshan och sno åt sig Aegisen. Men Team Liquid kunde jaga ikapp honom och ha ihjäl honom två gånger.

Team Liquid fortsatte sen att ha kontroll över stora delar av kartan och ganka Tundras hjältar. Efter att ha tagit barackerna på bot lane och vunnit en team fight i mitten så gav Tundra Esports upp och skrev ”gg”. Team Liquid vann matchen med övertygande 36-5 i kills.

Tundra tog sig ur Team Liquids grepp

I den andra draften valde Team Liquid en helt annan strategi än på den första kartan. Nu satsade man istället sina kort på att farma en Sniper på safe lane. Kombinerat med det hade man skyddet från Winter Wyvern och sin ultimate som counter mot både Beastmasters ultimate och Pangoliers ultimate Rolling Thunder.

Tundra Esports gick på en lineup med fler stuns och mer kontroll än på första kartan. Deras val av carry blev Chaos Knight som skulle behöva vara försiktig då han enkelt kan slå ihjäl sina lagkamrater i Winter Wyverns ultimate.


Team Liquid draft

Mid lane: Ember Spirit
Safe lane: Sniper + Winter Wyvern
Off lane: Viper + Tiny

Tundra Esports draft

Mid lane: Pangolier
Safe lane: Chaos Knight + Marci
Off lane: Beastmaster + Phoenix


Den andra kartan inleddes, till skillnad från den första, på ett jämnare sätt. Tundra Esports lyckades få first blood innan runorna spawnade men därefter bytte lagen kills med varandra.

Expertern i studion var eniga om att Team Liquid antagligen hade den bästa lineupen i matchen då man lyckats kontra mycket att Tundra Esports taktiker. Detta var något som visade sig i början av matchen men ju längre tiden gick kunde Tundra motbevisa expertpanelen i studion.

Efter 30 minuter lyckades Tundra Esports vinna en viktigt teamfight i mid lane utanför Roshan. Winter Wyvern stod för en dålig ultimate som inte gjorde någon skada samtidigt som Tundra kunde få ner Team Liquids hjältar. Sniper köpte tillbaka sig och kom tillbaka i fighten men dog ytterligare en gång.

Då vände matchen helt och hållet och Tundra Esports kunde efter ytterligare fightande och en Rampage av Chaos Knight kunde tvinga fram ett ”gg” från Team Liquid och en tredje karta.

Raidbossen Bristleback vägvinnande för Team Liquid

På den tredje kartan fick Team Liquid återigen tag i en kombo som vi känner igen från den första kartan: Marci, Oracle och Keeper of the Light. Tung healing för laget kombinerat med lagets carry Bristleback’s egna självhealing.

Tundra Esports satsade återigen på Chaos Knight som carry men backade upp med en defensiv support i for av Dazzle. Utöver det gick man för Visage och Invoker som sina cores där Invoker valdes för att kankse främst kunna mana burna Team Liquids hjältar.


Team Liquid draft

Mid lane: Leshrac
Safe lane: Bristleback + Oracle
Off lane: Keeper of the Light + Marci

Tundra Esports draft

Mid lane: Invoker
Safe lane: Chaos Knight + Dazzle
Off lane: Visage + Monkey King


I och med draften var det Team Liquid som behövde en bra start för att försöka köra över Tundra Esports tidigt i matchen innan man hunnit farma sig för starka. Man fogade över ett lag med få långa cooldowns och Bristleback, Leshrac och Keeper of the Light behövde tidigt ta kontroll över kartan.

Initialt tog man en knapp ledning i antalet kills samtidigt som både Bristleback (safe lane) och Leshrac (mid lane) var bland topp tre i net worth.

Efter tio minuters spelande var det dags att köra för Team Liquid som började pusha ner Tundra’s torn på bot lane och mid lane samtidigt som man plockade ett par kills. Man tog även kontroll över motståndarnas djungel för att minimera deras farm.

Efter att Bristleback fått tag i sin Aghanim’s Scepter plus en Aegis från Roshan kunde Team Liquid fortsätta sin offensiv genom att plocka fler kills och ta ner fler torn från Tundra Esports. Man kunde gå upp i den största ledningen i guld under den här matchserien.

Tundra Esports kunde hålla emot ett tag till men Team Liquid kunde långsamt få ner barackerna och i den sista fighten fick Matumbaman på Bristleback även en Rampage genom att döda hela Tundra Esports lag.

Team Liquid hänger på i toppen

I och med segern står nu både Team Liquid och Tundra Esports på 3-1 i matcher. Team Liquid hänger på i toppen och har nu ett bra läge för att säkra en plats i den kommande Majorturneringen samt samla på sig ytterligare DPC-poäng i kampen om en direktplats till The International i Singapore senare under 2022.

Kommande matcher för Team Liquid blir mot Team Secret, Entity samt OG som kommer att avgöra slutplaceringarna i Dreamleague Season 18 DPC WEU 21/22.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna