HemDota 2Kanonstart för Team Liquid i The International – Klara för Upper bracket

Kanonstart för Team Liquid i The International – Klara för Upper bracket

Dota 2-säsongens höjdpunkt, The International, har dragit igång där världens bästa lag tävlar om en växande prispott på över 30 miljoner kronor. För svenskarna i Team Liquid så har turneringen startat på bästa möjliga sätt då man obesegrade vann sin grupp.

Team Liquid har varit ett av världens bästa lag under Dota 2-säsongen med i princip genomgående topplaceringar i årets turneringar. Man samlade till och med på sig flest DPC-poäng av alla lag och tog en direktplats till årets The International.

Turneringen drog under helgen i gång med ett gruppspel där Team Liquid återfanns i Grupp B. Man inledde med att spela 1-1 mot Azure Ray men när uppvärmningen väl var över så blev det idel segrar med 2-0 mot BetBoom Team, Shopify Rebellion och Thunder Awaken vilket gav en topplacering i gruppen med 7-1 i matcher.

I ett nytt upplägg för året var det därefter dags för en seedningsmatch mot i Grupp A fjärdeplacerade Evil Geniuses. Vinnaren i bäst-av-tre-formatet belönades med en plats i Upper bracket i slutspelet och förloraren knuffades direkt ner i Lower bracket.

Team Liquid städade av Evil Geniuses

Det blev aldrig riktigt spännande i mötet med Evil Geniuses utan Team Liquid kopplade tidigt grepp om båda matcherna, ett grepp man aldrig släppte.

Även om hela laget presterade på en hög nivå så stod Boxi ut i den ena matchen med hjälten Natures Prophet där han var aktiv på kartan och gankade motståndarna. I den andra matchen var det ”Nisha” som dominerade från midlane med hjälten Earth Spirit.

Team Liquid avancerar till kvartsfinal i Upper bracket i The International där man ställs mot Talon Esports som i sin tur petade ner giganterna i Gaimin Gladiators till Lower bracket.

Team Liquid har det som krävs för att vinna TI

På det sätt som laget har inlett turneringen kan man inte annat än säga att laget ser ut att ha vad som krävs för att vinna The International. Under 2022 kom man på en tredjeplats efter ett heroiskt krigande i Lower bracket nästan hela vägen fram.

Man har bytt ut MATUMBAMAN (slutat) och ersatt med en av världens bästa midlane-spelare Nisha. I intervjuer har man även beskrivit hur Ludvig ”Zai” Wåhlberg har tagit ett större ledarskap i matcherna och draften tillsammans med lagets coach.

Två ingredienser som tveklöst har gjort laget bättre, stabilare och mer spetsiga än föregående. The International är en lurig turnering som inte sällan bjuder på stora överraskningar men om Team Liquid får träff så kan man absolut stå som första svenska slutsegrare sedan Alliance vann The International 3 för 10 år sedan.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier