HemDota 2Team Liquid säkrade en plats i Arlington Major efter seger mot OG

Team Liquid säkrade en plats i Arlington Major efter seger mot OG

I den absolut sista matchen av Dreamleague Season 18 ställdes Team Liquid mot OG i en avgörande match för båda lagen. Det blev Team Liquid som genom två imponerande kartor kunde vinna med 2-0. I och med segern säkrar man en plats i den kommande majorn i Arlington, USA.

Team Liquid klev fram när det gällde som allra mest. En plats i majorn och viktiga DPC-poäng stod på spel under onsdagen när man ställdes mot OG. Man inledde med att köra över OG totalt på den första kartan och sedan ta en imponerande men mer jämn seger på den andra kartan.

Vägvinnande blev Team Liquids kombo Razor, Tiny och Jakiro som man valde på båda kartorna. Två bra drafts och två bra insatser belönar Team Liquid med en plats i majorn och man ska nu möta OG en gång till i en tiebreaker för andraplatsen i gruppen och ytterligare DPC-poäng.

Första kartan

På den första kartan var det Team Liquid som inledde allra bäst med en övertygande draft. Man trängde in OG i ett hörn inför deras sista pick där man gick för en Phantom Lancer som tvingades vara på lane med Winter Wyvern. En mycket defensiv lane som Team Liquid kunde utnyttja.


Team Liquid draft

Mid lane: Tiny
Safe lane: Monkey King + Jakiro
Off lane: Razor + Clockwerk

OG draft

Mid lane: Keeper of the Light
Safe lane: Phantom Lancer + Winter Wyvern
Off lane: Chaos Knight + Skywrath Mage


Efter en övertygande draft var det Team Liquid som direkt tog kommandot. I kampen om runorna löste man direkt first blood till Zai’s Razor på off-lane. Man hade ett jätteövertg mot Phantom Lancer och Winter Wyvern och kunde lösa fler tidiga kills.

Även ”mICKe” i midlane på Tiny storspelade och han var överallt där det hände grejer. Han kunde inte bara hjälpa till att plocka ner OG’s supporthjältar utan fick även tidiga kills på Phantom Lancer och Chaos Knight.

Team Liquid körde över OG totalt på den första kartan och statistiken talar sitt tydliga språk: Tiny (mICKe) 15-0-6, Razor (zai) 11-0-10, Monkey King (Matumbaman) 6-1-4. Övertygande statistik och Team Liquid hade avgjort den första kartan redan ever 21 minuter.

Andra kartan

På den andra kartan inledde Team Liquid liknande som på den första kartan med att välja Razor, Tiny och Jakiro. Utöver det valde man också Dawnbreaker och Lone Druid. OG fortsatte att tro på Chaos Knight men följde denna gången upp med Crystal Maiden, Windranger, Morphling och en överraskande Riki.


Team Liquid draft

Mid lane: Tiny
Safe lane: Lone Druid + Jakiro
Off lane: Razor + Dawnbreaker

OG draft

Mid lane: Morphling
Safe lane: Riki + Crystal Maiden
Off lane: Chaos Knight + Windranger


Efter en jämnare draft var det dags för den andra kartan där OG behövde undvika att bli överkörda den första kvarten och hitta farms på sina cores. En oväntad Riki på safelane hade potential att bli både succé och katastrof.

Även den första kartan började bäst för Team Liquid men OG’s ”bzm” på Morphling i midlane var tidigt hjälten med högst net worth. Dock hade lagets Riki svårare att hitta bra farm på kartan.

Strax efter 30 minuter av knapp fördel Team Liquid utspelade sig en viktig teamfight i mitten av kartan. OG kunde hoppa på ”zai” med en stunkombo men lyckades inte ha ihjäl hans Razor så snabbt som man ville. Team Liquid kom till hans undsättning och kunde ha ihjäl fyra av OG’s hjältar som hämnd.

Någon minut därefter utspelades ytterligare en teamfight som Team Liquid också vann med 3-2 i kills. En fight som också ledde till att Team Liquid kunde plocka ner barackerna i mid lane. Några minuter därefter kunde man även säkra mega creeps genom att ta ner resterande baracker.

OG lyckades få tag i Roshans Aegis men Team Liquid var för starka vid det här laget och kunde vinna den avgörande teamfighten och tvinga fram ett ”gg” från OG. I och med segern säkrar man en plats till den kommande Majorn i Arlington under Augusti.

Tiebreakers

Nu när alla matcher är spelade så har vi kvar att skilja ett gäng lag åt varandra genom tiebreakers. För svensk del betyder det att Goonsquad ska möta Gaimin Gladiators i en avgörande match om vilket lag som klarar sig kvar i Division 1 och vilket lag som relegeras till Division 2.

För Team Liquid väntar tiebreakers i ett nytt möte med OG i en kamp om andraplatsen i gruppen bakom Tundra Esports. En seger ger ytterligare DPC-poäng som blir viktiga för att säkra en direktplats till årets The International.

Team Secret och Entity slåss också i en tiebreaker om fjärdeplatsen, vilket innebär en plats i Majorn.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier