HemDota 2Team Liquid är klara för Lima Major - Obesegrade i kvalet

Team Liquid är klara för Lima Major – Obesegrade i kvalet

Kvalspelet till årets första Majorturnering i Dota 2 är igång och svensklaget Team Liquid ångar på. Efter sex spelade omgångar i kvalspelet är man fortsatt obesegrade och har säkrat en plats i den kommande Majorn i Lima, Peru.

Team Liquid fortsätter att imponera och man är i dagsläget det absolut bästa laget i europa, kanske världen. Man fortsätter att skörda offer i det europeiska DPC-kvalet och om man under förra säsongen hade svårt att avsluta matchserier så har man hittills gjort det motsatta.

Efter sex spelade omgångar har man vunnit fem av dessa med 2-0 i kartor och 2-1 mot Gaimin Gladiators när man fick problem med lagets last pick – Huskar.

Vägvinnande drafts och strategier

Något som har stuckit ut är hur laget har draftat sina hjältar och i de flesta av matcherna man spelat har expertpanelen varit överens om att man fått ihop det bästa laget. Man har även varit bäst på att spela utefter sitt lags förutsättningar och genomfört den strategi som givit Team Liquid bästa möjliga chans att vinna kartan.

Några av lagets mest valda hjältar är Rubick och Tusk som Boxi respektive Nisha har dominerat på och stått för några smått otroliga plays. Utöver det har man varit flexibla i att lösa de knutar som motståndarnas lag har utmanat med.

Team Liquid har kvar att möta OG, som ligger tvåa i kvalspelet, i sin sista matchserie. Matchen spelas på fredag klockan 15.00 och sänds live på Twitch.tv. Som sämst kommer man att ha en tiebreaker om förstaplatsen med just OG men eventuellt också Tundra Esports beroende på hur andra matchresultat faller ut.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier