HemDota 2Svensklagen säkrar topp 8 – Nu ställs man mot varandra

Svensklagen säkrar topp 8 – Nu ställs man mot varandra

Efter att ha blivit nedknuffade i Lower bracket var det vinna eller försvinna som gällde för svensklagen i MDL Chengdu Major. Båda lagen gick därefter segrande ur sina kvartsfinaler i Lower bracket och ställs nu mot varandra om en plats bland de sex bästa lagen.

Under tisdagen ställdes Team Liquid mot det kinesiska laget EHOME i Lower bracket. Svenskarna gick segrande efter 2-0 i kartor efter två fina prestationer.

På den första kartan stod det länge och vägde mellan lagen men efter att man vunnit viktiga teamfighter runt den 37:e minuten kunde man snabbt koppla greppen om kartan och kort därefter tvinga fram ett ”gg” från kineserna.

Den andra kartan stod aldrig och vägde utan det var Team Liquid som tidigt kopplade greppet och kunde kapitalisera på sitt övertag. Boxi spelade en avgörande roll på sin hjälte Axe som hjälpte laget att koppla grepp om och avsluta matchen.

Alliance slog ut Team Aster

Alliance ställdes mot Team Aster som tidigare slagit ut Gambit Esports. Det var svensklaget som inledde på allra bästa sätt när man kunde ta ledningen med 1-0 i kartor. Detta efter att ”Nikobaby” dominerat med statistiken 17-0-11 och överlägset mest networth i matchen.

Men Team Aster skulle komma att kvittera matchserien efter att lagets carry ”Sccc” blivit allt för svår att få ner på sin hjälte Juggernaut. Runt den 40:e matchminuten kunde man vinna en nyckelfight som gjorde att man fick ett övertag som man kapitaliserade på.

En spännande tredje karta skulle vänta men väl där var det Alliance som gjorde det mindre spännande än väntat. Man vann tydligt efter att återigen fått igång sin carry ”Nikobaby” denna gången på hjälten Drow Ranger med statistiken 11-1-13.

Svenskarna ställs mot varandra

I och med segrarna har de båda svensklagen säkrat var sin topp 8-placering. Men i nästa omgång ställs Team Liquid och Alliance mot varandra. Segraren avancerar till att bli som sämst topp 6 och förloraren åker ut på en 7-8:e placering.

De båda lagen har just nu säkrat 40 000 dollar i prispengar och en seger i nästa omgång innebär att man kliver upp på 60 000 dollar. Skulle något av lagen vinna hela turneringen så är prissumman inte mindre än 300 000 dollar.

Matchen mellan Team Liquid och Alliance spelas natten mellan torsdag och fredag denna veckan.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier