HemDota 2Samtliga svenskar kvar bland topp 8 i The International

Samtliga svenskar kvar bland topp 8 i The International

Som vi tidigare rapporterat så lyckades samtliga svenskar att ta sig vidare till slutspel i The International. Under veckan har stora delar av slutspelet spelats och nu återstår endast åtta lag att göra upp om den åtråvärda titeln.

Både PSG.LGD och OG har lyckats ta sig fram till upper bracket final vilket innebär en topp tre-placering som sämst. Tredjeplatsen innebär inte mindre än över $2,600,000 för laget att dela på.

Svenskarna nere i lower bracket

Optic Gaming, med svenskarna ”zai” och ”Pajkatt” förlorade sin första match i upper bracket och fick tidigt börja slåss för sitt turneringsliv.

EG, med svenske ”s4” vann sin första match i upper bracket men i semifinalen i upper bracket blev OG en för tuff utmaning som vann serien med 2-1 efter att EG tappat sitt övertag i den tredje matchen.

Tuff uppgift för Optic Gaming

Optic Gaming går ut i dagens första match där det gäller att slå ut förhandsfavoriten Virtus Pro som presterat sämre än vad man förväntade sig men de är fortfarande kvar i lower bracket.

Vinnaren mellan Optic Gaming och Virtus Pro ställs mot EG. Det kan med andra ord bli en svenskduell om allt vill sig väl.

Så ser slutspelträdet ut:

Bild från Liquipedia.net
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier