HemDota 2Succé för svenskarna i Europeiska kvalet till Leipzig Major

Succé för svenskarna i Europeiska kvalet till Leipzig Major

Det blev succé för svenskarna i kvalet till Dreamleague Season 13: Leipzig Major. Alliance, Team Liquid och Team Secret tog de tre kvalplatserna till turneringen vilket innebär att vi har sex svenska spelare i Leipzig i januari där man tävlar om en prispott på en miljon dollar och 15 000 DCP-poäng.

Totalt var det tio svenska spelare utspridda i fem olika lag som deltog i det europeiska kvalet till Leipzig Major i januari. Sex av tio svenska spelare är nu klara för den kommande majorn.

Totalt tio olika lag gjorde upp i två grupper om två platser vardera att spela avgörande matcher om direktplatserna till kommande majorn. Team Liquid vann grupp A övertygande med 4 raka segrare före nystartade laget Nigma som består av tidigare The International-mästarna ledda av Kuroky.

Grupp B vanns av Team Secret, som vann tre matcher och kryssade en, före Alliance som vann tre matcher och förlorade en.

Team Liquid och Team Secret obesegrade

I de avgörande slutspelsmatcherna om vilka lag som skulle ta en direktplats till Leipzig Major ställdes Team Liquid mot Alliance och Team Secret mot Nigma.

Team Liquid vann mot Alliance med 2-0 i kartor vilket innebar att man gått igenom kvalet utan att tappa en enda karta. För Alliance innebar förlusten att man fick spela en avgörande match om den tredje och sista direktplatsen till Majorn.

Efter en tight matchserie stod Team Secret som segrare mot Nigma med 2-1 i kartor. Därmed kvalificerade Team Secret sig för major och Nigma ställdes mot Alliance i en avgörande matchserie om den trejde och sista direktplatsen.

Succén uteblev för den nya organisationen Nigma, trots otroligt rutinerade spelare, då Alliance visade sig vara det starkare laget. Alliance vann matchserien med 2-0 och knep den sista direktplatsen till Leipzig Major.

Följande spelare representerar Sverige i Dreamleague Season 13: Leipzig Major

  • Alliance: Linus “LIMMP” Blomdin, Simon “Handsken” Haag.
  • Team Liquid: Michael “miCKe” Vu, Samuel “boxi” Svahn, Aydin “iNSaNiA” Sarkohi.
  • Team Secret: Ludwig “zai” Wåhlberg.
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier