Stockholm kan tappa The International – Esportsverige rasar över beslutet

Bild: The International/Valve

Under tisdagen gick Valve ut med att man letar efter andra platser att hålla årets The International på. Detta efter att spelare och personal kommer att få problem med inresevisum till Sverige som ett resultat av att esporten inte kom med i Riksidrottsförbundet, vilket hade öppnat upp för undantag från coronarestriktionerna.

Det var inga glada nyheter som esportsverige vaknade upp till. Valve letar efter en ny plats att hålla The International på efter att man fått slut på alternativ att lösa situationen med inresevisum. Utan undantaget, som andra sportevenemang får, till de coronarestriktioner som gäller i Sverige blir det snudd på omöjligt att organisera eventet i Stockholm som planerat.

Som ett resultat av att Esportförbundet SESF’s ansökan till riksidrottsförbundet tidigare blivit nekad får man alltså inga undantag för deltagare i evenemanget. Trots att representanter för Stockholm stad tidigare gett grönt ljus för eventet var sista chansen att nå ut direkt till Sveriges Inrikesminister Mikael Damberg – En förfrågan som nekades direkt.

Esportsverige rasar över beslutet

Hela Dota 2-scenen går hårt åt Sveriges beslut att inte öppna upp möjligheterna att hålla eventet. Allra hårdast åt går de svenska esportprofilerna som tycker att beslutet är pinsamt och man säger att man skäms över Sverige.

Rickard Nordin, Centerpartiet, som är engagerad inom esporten beklagar sig över beslutet och kallar agerandet patetiskt i en tweet.

Kim “DraySWE” Larsson släppte en video direkt riktad till inrikesminster Mikael Damberg och regeringen:

Jonathan “Loda” Berg, tidigare professionell Dota 2-spelare och VD för Alliance, går hårt åt de svenska besluten:

Oklart vad som händer med CS:GO-majorn

Enligt den information som Valve släppte under morgonen återstår endast alternativet att få Inrikesminstern att göra ett undantag för eventet. Men sett till vad som pågår i Sveriges riksdag just nu och att en mötesförfrågan nekades direkt ser det mörkt ut. Valve ser sig om efter nya kandidater och gissningsvis lär man skrota planerna för Stockholm så fort man hittar en ny kandidat.

Vad som händer med CS:GO-majorn senare i år är fortfarande oklart men det är inte omöjligt att Valve skulle se sig omkring även där för att inte hamna i samma situation.

Grundare av Esportare.se som brinner för e-sport i alla dess former men vurmar lite extra för Dota 2, Counter-Strike och Rocket League.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here