HemDota 2Seger för Team Liquid i kvartsfinalen av Lima Major - Kritik mot...

Seger för Team Liquid i kvartsfinalen av Lima Major – Kritik mot speltider och förseningar

Efter att ha gått obesegrade i EU-kvalet till årets första majorturnering fortsätter Team Liquid att dominera Dota 2-scenen. Efter stora förseningar kunde man i kvartsfinalen slå Talon Esports i två raka kartor och säkra en topp 6-placering.

Team Liquid har inlett Dota 2-säsongen på bästa möjliga sätt då man har gått obesegrade i både i kvalet till årets första major i Lima samt gruppspelet. Kvalspelet slutade med 7-0 i matchserier och 14-2 i rundskillnad och gruppspelet 6-2-0 med rundskillnaden 14-2.

Väl i kvarstfinalen stod Talon Esports för motståndet som placerat sig på en fjärdeplats i Grupp A. Som förväntat var det Team Liquid som var det starkaste i laget och man ser oförskämt bra ut. Man vann relativt komfortabelt båda kartorna då man kunde kontrollera matchbilden samt säkra upp farm på sin carry ”miCKe”.

Matchen mot Talon Esports påverkades av kraftiga förseningar i spelschemat och lagen fick vänta 4-5 timmar över schemalagd matchtid på att dra igång. Laget visade sin frustration på Twitter efter matchen där ”Boxi” skrev ”Good time for EU viewers” med en fundersam emoji och ”zai” twittrade (något ironiskt) ”Team latenightquid”.

Sista pusselbiten på plats för Team Liquid

Nyförvärvet av Michał ”Nisha” Jankowski till midlane har varit en succé och Michael ”miCKe” Vu som istället flyttat till carryrollen visar att han kan behärska flera roller på världsscenen.

Under en intervju i kvalspelet till majorn pratade även Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi om att Ludwig ”zai” Wåhlberg tagit en större roll i ledarskapet under matcherna. Något som ser ut att ha fått en bra effekt för laget.

I medgång är det enkelt att säga att sista pusselbiten nu har fallit på plats i och med rekryteringen av ”Nisha” och de andra förändringarna man har gjort. Lagets insatser är mycket stabilare än tidigare och om undertecknad tidigare har klagat på att man varit dåliga på att stänga matchserier så är laget nu istället tvärtom och laget radar upp 2-0 segrar.

Nästa match spelar man under torsdagskvällen mot Shopify Rebellion (”gamla EG”). Lagen spelar om en plats i Upper bracket-finalen vilket också säkrar en topp 3-placering. Förloraren knuffas ned i Lower bracket och får en ny chans mot nytt motstånd i form av Evil Geniuses eller Team Aster.

Se Ludwig ”zai” Wåhlberg sätta en 4-man Black Hole:

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier