HemDota 2OG segrare av ELS One Malaysia - Svepte Team Aster i tre...

OG segrare av ELS One Malaysia – Svepte Team Aster i tre raka kartor

OG har stått för ännu en lower bracket-run till att ta hem en Dota 2-turnering. Under söndagen vann man finalen i ESL One Malaysia mot Team Aster. Man gjorde det på ett övertygande sätt när man svepte Team Aster i tre raka kartor.

Team Aster såg ut att vara turneringens starkaste lag i ESL One Malaysia efter att ha vunnit sin grupp och gått via upper bracket hela vägen till finalen. Där ställdes man mot OG som föll ner i lower bracket redan efter första omgången i slutspelet då man förlorade mot Team Secret med 2-1 i upper bracket.

Väl där stod OG för en patenterad lower bracket-run när man slog Thunder Awaken, Fnatic och Team Secret på sin väg till finalen. Där visade man ännu en gång vilket starkt turneringslag man är.

OG starkast på två jämna kartor

Finalen inleddes med två jämna kartor där OG kunde komma ur segrande båda gångerna. Team Aster släppte hjälten Mars till OG på den första kartan, en hjälte som blev vägvinnande i team fightsen. Och på den andra kartan var Team Aster onödigt envisa och gjorde samma sak igen.

Men det var inte bara Mars som blev en nyckel för OG utan på den andra kartan fick man även tag i Nyx Assassin som kunde kontra Team Asters Puck totalt med sin ”Spiked Carapace” för att låsa ner och döda den svårfångade hjälten.

Efter att ha förlorat två jämna kartor hade luften gått ur Team Aster på den tredje kartan. OG kunde tämligen enkelt koppla kommandot och deras strategi att välja hjälten Underlord för att via sin ”Fiend´s Gate” kunna rädda sin lagkamrater blev en avgörande faktor.

Efter 3-0 i kartor lyfter OG ytterligare en buckla (man vann även ESL One Stockholm via en lower bracket-run) och denna gången fick även lagets femte spelare ”Chuvash” vinna efter att ha haft problem med visum till de senaste turneringarna.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier