Ninjas in Pyjamas fyra i Bucharest Minor

EHOME vann Bucharest Minor

Under helgen avgjordes årets första Minor-turnering i Bucharest, Rumänien. Åtta lag gjorde upp om totalt $300,000 och 500 DPC-poäng i jakten på The International 2019.

Inga svenskar deltog i turneringen men Ninjas in Pyjamas nya Dota 2-lag var på plats. Även Henrik “AdmiralBulldog” Ahnberg var på plats i rollen som en av fyra experter för att analysera spelet.

Två dominanter i gruppspelet

Turneringen inleddes med ett gruppspel där två lag visade stark form och tog hem varsinn gruppseger: EHOME och Gambit Esports.

Gambit Esports vann sin grupp med 4-1 i kartor (2-0 i matcher) och EHOME vann sin grupp med 4-0 i kartor (2-0 i matcher).

Ninjas in Pyjamas slutade på en tredjeplats i Grupp A och knuffades ner till lower bracket direkt.

Gruppvinnarna gjorde upp i finalen

Efter att ha slagit sina slutspelsmotståndare med 2-0 i kartor avancerade EHOME och Gambit Esports till upper bracket-final. EHOME övertygande och vann med 2-0 i kartor och tog sig därmed till final.

Gambit Esports fick därefter slå ut Keen Gaming i lower bracket-finalen efter att de avancerat via segrar mot Team Team och Ninjas in Pyjamas. Dock så förlorade man mot Gambit Esports med klara 0-2.

EHOME dominanta i finalen

EHOME fortsatte sitt segertåg i finalen och även om det såg jämnt ut med 1-1 i kartor så kunde EHOME till slut vinna med 3-1.

För segern får man med sig $125,000, 120 DPC-poäng och en plats i nästa Major-turnering som avgörs i Chongqing, Kina.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here