HemDota 2Ninjas in Pyjamas fyra i Bucharest Minor

Ninjas in Pyjamas fyra i Bucharest Minor

Under helgen avgjordes årets första Minor-turnering i Bucharest, Rumänien. Åtta lag gjorde upp om totalt $300,000 och 500 DPC-poäng i jakten på The International 2019.

Inga svenskar deltog i turneringen men Ninjas in Pyjamas nya Dota 2-lag var på plats. Även Henrik “AdmiralBulldog” Ahnberg var på plats i rollen som en av fyra experter för att analysera spelet.

Två dominanter i gruppspelet

Turneringen inleddes med ett gruppspel där två lag visade stark form och tog hem varsinn gruppseger: EHOME och Gambit Esports.

Gambit Esports vann sin grupp med 4-1 i kartor (2-0 i matcher) och EHOME vann sin grupp med 4-0 i kartor (2-0 i matcher).

Ninjas in Pyjamas slutade på en tredjeplats i Grupp A och knuffades ner till lower bracket direkt.

Gruppvinnarna gjorde upp i finalen

Efter att ha slagit sina slutspelsmotståndare med 2-0 i kartor avancerade EHOME och Gambit Esports till upper bracket-final. EHOME övertygande och vann med 2-0 i kartor och tog sig därmed till final.

Gambit Esports fick därefter slå ut Keen Gaming i lower bracket-finalen efter att de avancerat via segrar mot Team Team och Ninjas in Pyjamas. Dock så förlorade man mot Gambit Esports med klara 0-2.

EHOME dominanta i finalen

EHOME fortsatte sitt segertåg i finalen och även om det såg jämnt ut med 1-1 i kartor så kunde EHOME till slut vinna med 3-1.

För segern får man med sig $125,000, 120 DPC-poäng och en plats i nästa Major-turnering som avgörs i Chongqing, Kina.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier