Många svenskar i ESL One Birmingham 2019

Idag drar nästa Dota 2-turnering igång och den här gången är det ESL One Birmingham 2019 som gäller. Det duggar tätt med svenska deltagare i turneringen som totalt innehåller åtta svenskar.

Svensklaget Alliance har vi kvalifikation tagit sig till Birmingham för att slåss om prispotten på 300 000 dollar. I Alliance hittar vi svenska spelarna “miCke“, “boxi“, “iNSaNiA” och coachen “Loda“.

Utöver svensklaget hittar vi även Gustav “s4” Magnusson i Evil Geniuses, Ludvig “Zai” Wåhlberg i Team Secret, “pieliedie” i Forward Gaming samt “Pajkatt” som är coach i Ninjas in Pyjamas.

Tolv lag i två grupper

Totalt är det tolv lag som deltar turneringen som är uppdelade i två grupper. Formatet som används är att alla möter alla i respektive grupp för att ta fram slutspelslagen.

De två bästa lagen i varje grupp avancerar till Upper bracket och det tredje och fjärde laget i båda grupperna hamnar direkt i Lower bracket.

Turneringen pågår mellan 28 Maj till 2 Juni med matcher varje dag. Gruppspelet pågår till 30 Maj och slutspelet påbörjas senare samma kväll.

Om du vill följa matcherna så streamas dessa på Twitch.tv/ESL_Dota2.

Lagen i ESL One Birmingham. Bild: Liquipedia.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here