HemDota 2Fortsatt kräftgång för Team Liquid - Ny avgörande match väntar

Fortsatt kräftgång för Team Liquid – Ny avgörande match väntar

Svensklaget Team Liquid fortsätter sin kräftgång i Dota 2-turneringarna. I gruppspelet av ESL One Malaysia har man fortsatt svårt att stänga matchserier och nu väntar en avgörande omgång mot TSM för att ta sig till slutspel.

ESL One Malaysia i Dota 2 är igång och för att göra det extra intressant har Valve valt att släppa en ny patch med stora uppdateringar som lagen ännu inte har hunnit klura ut. Läs senaste patch noten på Dota2.com/patches.

Trots dessa uppdateringar har svenska Team Liquid fortsatt på inslagen väg som vi har sett dem den senaste tiden. Man kryssar de flesta matchserierna, förlorar ett fåtal och vinner nästan inga.

Känslan är att Team Liquid kan ta kartor av och spela 1-1 mot alla lagen i världen men man kan endast slå ett fåtal av lagen i turneringar med 2-0. I PGL Arlington Major slutade man gruppspelet på 1-5-2 (vinster-lika-förluster) och nu i ESL One Malaysia står man på resultatraden 0-3-1 med en match kvar av gruppspelet.

Avgörande match mot TSM och slutspelsplats

I den sista gruppspelsmatchen ställs man mot TSM (0-4-0) som avgör om man tar sig till slutspel eller inte. För att vara säkra på en slutspelsplats behöver man slå TSM med 2-0 i kartor.

Man kan också ta sig vidare till Lower bracket vid 1-1 mot TSM men då måste antingen Fnatic eller Nigma vinna med 2-0 när de ställs mot varandra. Då väntar i så fall särspel med förloraren i den matchserien.

Om Team Liquid vinner med 2-0 och Fnatic mot Nigma slutar 1-1 så väntar särspel om en plats i Upper bracket i slutspelet mellan de tre lagen.

Det går även knackigt för Alliance som lite överraskande blev inbjudna till turneringen. Man inledde med att förlora fyra raka kartor, vilket gjorde att man då hade förlorat 18 kartor i rad i tävlingsspel.

Men mot Talon lyckades man till slut vinna sin första karta i en matchserie som slutade 1-1. Man ligger sist i gruppen men hoppet om särspel för en plats i Lower bracket lever om man slår Thunder Awaken med 2-0 samtidigt som att Talon inte plockar mer än en karta mot Team Secret.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna