HemDota 2Gruppspelet färdigspelat i The International 2018

Gruppspelet färdigspelat i The International 2018

Under den senaste veckan har alla Dota 2-fans haft en tidig julafton då årets upplaga av The International äntligen tog fart med ett inledande gruppspel.

Totalt gjorde 18 lag upp i ett gruppspel som skulle ta 16 lag in i ett slutspel där de 8 bästa lagen börjar i upper bracket och resterande 8 lag i lower bracket.

Favoriterna höll för trycket

Inför turneringen fanns det några lag med ett lite större favoritskap än de andra lagen och inte minst Virtus.Pro som dominerat Dota 2-scenen under en lång tid. Även om VP inte vann sin grupp så kom man ändå till upper bracket genom en andraplats bakom ett annat favorittippat lag, VGJ Storm.

Även Team Liquid och PSG.LGD är två lag som förväntas gå långt i turneringen och lagen placerade sig på en förstaplats respektive en tredjeplats.

Tre svenskar i upper bracket

Svenskarna presterade överlag bra i gruppspelet och tre svenska spelare tog sig med sina lag till upper bracket. Optic Gaming med spelarna ”zai” och ”Pajkatt” tog en fjärdeplats i grupp B som innebar upper bracket.

Även välkända veteranen ”s4” tog sig via en andraplats i grupp A med sitt Evil Geniuses till upper bracket där man ställs mot Team Secret. Optic Gaming ställs mot Team Liquid som vann Grupp A.

Miljoner redan säkrade

Bara genom att kvalificera sig för The International garanterar man sitt lag en vinst och genom att ta sig genom gruppspelet in i slutspelet är lagen redan nu garanterade $124,067, alltså över en miljoner kronor.

Skulle lagen ta sig hela vägen och vinna turneringen väntar i skrivande stund inte mindre än $10,917,000+ vilket innebär nästan 100 miljoner kronor till laget.

Så slutade gruppspelet

Nedan ser du hur både Grupp A & B slutade:

Bild från Liquipedia.com
Bild från Liquipedia.com

Så ser slutspelsträdet ut

Nedan ser du slutspelsträdet för The International 2018. Matcherna börjar spelas redan idag och under hela veckan.

Slutspelsträd TI2018
Bild från Liquipedia.com
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier