HemDota 2Första segern för Team Liquid i ESL One Stockholm Major

Första segern för Team Liquid i ESL One Stockholm Major

Andra dagen av ESL One Stockholm är färdigspelad för svenskhoppet Team Liquids del. Man vann tre av fyra kartor i matcherna mot Fnatic och Gaimin Gladiators. Ett resultat som tar laget upp på en delad andraplats i Grupp B på resultatet 5-3.

Under den första dagen av Stockholm Majorn inledde Team Liquid svagt med en 0-2 förlust mot Thunder Awaken. Under den andra dagen inledde man mot Fnatic som vunnit en matchserie och förlorat en matchserie med 2-0 på den första dagen.

Team Liquid inledde den första kartan på samma spår som under första dagen. Fnatic tog en tämligen enkel seger efter att lagets midlaner (Armel) och safe lane (Raven) dominerat.

På den andra kartan var det istället ombytta roller där Team Liquid tog ett tidigt grepp om kartan, ett grepp man aldrig släppte. Man vann net worth med hela 123 000 mot Fnatics 74 000 och man vann kills med tydliga 32-9.

Team Liquid hittade rätt

Efter den första segern i turneringen kom Team Liquid igång ordentligt. I den andra matchserien för dagen ställdes man mot Gaimin Gladiators där man tog en övertygande seger med 2-0.

Den första kartan var relativt jämn fram till 30-minuters strecket då Team Liquid kopplade ett ordentligt grepp efter lyckade team fights. Kartan pågick i runt en kvart till men efter två vunna teamfights kunde man till slut pusha ner GG’s ancient. Den andra kartan gjorde man en kort historia av då man dominerade från början till slut och GG skrev just ”gg” redan efter 22 minuter.

Visa-problem för Mind Games

Det Rysk- och Belarusiska laget Mind Games har haft problem med att dyka upp till turneringens början på grund av problem för spelarna att få VISA att komma in i Sverige.

ESL fattar nu beslutet att man utesluter laget ur turneringen och alla lag tilldelas en 2-0 seger mot Mind Games. Laget är i Grupp B vilket betyder att inget av de aktiva lagen kommer att missa slutspelet utan nu handlar det om att placera sig i slutspelsträdet.

För Team Liquid återstår tre matchserier av gruppspelet mot TSM, Team Spirit (Vinnarna av senaste The International) och just Mind Games. De två första matchserierna spelar man under lördagen och söndagen blir ledigt för svenskarna.

Lördagens (14/5) matcher för Team Liquid:

Lördag 17:20 – Team Liquid vs. TSM
Lördag 19:40 – Team Liquid vs. Team Spirit

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier