HemDota 2Förlust i finalen av Dreamleague för Team Liquid

Förlust i finalen av Dreamleague för Team Liquid

Svenskarna i Team Liquid hade tagit sig hela vägen till final i Dreamleague Season 19 där man ställdes mot rivalerna i Gaimin Gladiators. Det krävdes maximala fem kartor för att skilja lagen åt där GG drog det längsta strået. Vinsten innebär en garanterad plats i kommande storturneringen Riyadh Masters och 300 000 dollar. 

Under hela Dota 2-säsongen och den senaste patchen har Gaimin Gladiators och Team Liquid varit de två dominerande lagen. När lagen har mött varandra har det dock varit GG som vunnit matchserierna.

Efter att båda lagen vunnit sina grupper i Dreamleague Season 19 möttes man i den första slutspelsmatchen i kampen om en finalplats. Hela slutspelet spelades på den nya Dota 2-patchen som innefattar några av de största förändringarna någonsin.

Med obefintliga förberedelser för samtliga slutspelslag var det Team Liquid som hittade rätt och kunde vinna matchserien med 2-0 i kartor. Men när lagen skulle mötas igen i finalen var det alltså Gaimin Gladiators som fick revansch.

Maximala fem kartor i finalen

Det skulle krävas maximala fem kartor för att skilja finallagen åt. Man turades om att vinna varannan karta där den tredje kartan när GG tog ledningen med 2-1 kändes som den kanske mest avgörande.

Team Liquid hade greppet i 30 minuter men därefter förlorade man viktiga teamfights. En av anledningarna till att man tappade matchen var att Team Liquids ”Insania” råkade glömma sitt item ”Holy Locket” på marken som hade inneburit ytterligare healing i de teamfights som man förlorade. Efter drygt 10 minuter lyckades han dock hitta var han hade råkat glömma den.

Vid ställningen 2-2 skulle allt avgöras på den sista kartan, en karta där GG’s hjältar ”Slark” och ”Doom” blev för starka och utslagsgivande i teamfights. Efter dryga 40 minuters spelande kunde Gaimin Gladiators säkra segern i Dreamleague Season 19 och en plats i den kommande storturneringen Riyadh Masters med en prispott på hela 15 miljoner dollar.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier