HemDota 2Flygande start på Dota 2-säsongen för svenskarna i Team Liquid

Flygande start på Dota 2-säsongen för svenskarna i Team Liquid

Dota 2-säsongen är återigen igång och kvalspelet till årets första major är i full gång. Med en tredjeplats från The International i ryggen kliver Team Liquid in med höga krav på den kommande säsongen. Trots att man har en ny spelare i laget har man fått en flygande start på kvalspelet när man hittils är obesegrade.

Kvalspelet till årets första major, The Lima Major 2023, är igång och svenskhoppet Team Liquid har fått en bra start och toppar gruppen efter tre raka segrar. Men inledde direkt med att möta Team Secret som besegrade Team Liquid i The International och nöp den sista finalplatsen.

Men efter en tuff transferperiod för Team Secret där Team Liquid roffat åt sig lagets superstjärna och midlane-spelare Nisha var det andra bullar. Team Liquid vann tämligen enkelt årets första möte med 2-0 i det bäst-av-tre upplägg som spelas i DPC WEU 2023 Tour 1.

I den andra matchen ställdes man mot tuffast möjliga motstånd i form av Tundra Esports som på ett imponerande sätt vann senaste The International. Team Liquid var ille ute på den första kartan men efter att man fått tag i Black King Bar och andra nyckelitems på Michael ”miCKe” Vu’s carryhjälte Ursa kunde man påbörja vändningen och till slut vinna den jämna kartan. Därefter vann man även den andra kartan utan större problem.

Nisha levererar direkt

I den tredje matchserien stod Entity för motståndet men även har var det Team Liquid som var det starkaste laget och kunde säkra ännu en 2-0 seger och toppa gruppen med 3-0.

Team Liquids nyförvärv och stjärnan Michał ”Nisha” Jankowski har kommit in i laget på ett bra sätt och direkt visat vilken bra spelare han är. Han har dominerat från sin midlane och stått för stora aktioner där han redan har lyckats sno åt sig Roshans Aegis när motståndarna har dödat honom.

Det andra svenskhoppet finner vi i laget Into The Breach i form av Andreas ”Xibbe” Ragnemalm som denna säsongen tog sig upp i högsta DPC-divisionen med sitt lag. Man har imponerat på många med sitt spel så här långt och står på 1-2 i matcher. I förlusten med 1-2 mot Tundra Esports tvingade man The International-vinnarna till en 60 minuters lång avgörande karta.

I nästa omgång av kvalspelet så möts Team Liquid och Into The Breach, en match som spelas under onsdagen klockan 18.00. Trots Into The Breach fina spel får Team Liquid gälla som stora favoriter.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna