Få svenskar kvalificerade till ESL One Los Angeles

ESL One Los Angeles 2020.

I mitten av mars går nästa Dota 2-major av stapeln i form av ESL One i Los Angeles. Denna gången blev det endast svenske Ludvig “Zai” Wåhlberg och hans Team Secret som lyckades kvala sig in i turneringen.

Det europeiska kvalet till ESL One i Los Angeles blev en besvikelse för svensk del. På senare tid har vi varit vana att kunna heja fram tre lag innehållandes svenskar. Men i ESL One i Los Angeles är det nu bara en kvalificerad svensk spelare i form av “Zai”.

För Alliance och Team Liquid gick det tyngre då inget av lagen lyckades ta en topp 2-placering i Grupp A av det europeiska kvalet. Istället tog sig båda lagen till kvalspelet för den kommande Minor-turneringen där man tävlar om den sista platsen till Majorn.

SLi Minor sista chansen för Alliance

Det var Alliance som drog den längsta strået i kvalet till den kommande Minor-turneringen. Laget kommer att tävla mot sju andra lag om den absolut sista platsen till ESL One i Los Angeles.

Turneringen spelas i Kiev mellan 5-8 Mars och man ställs mot bland annat Gambit Esports, Forze Esports och BOOM Esports.

Återigen får vi också se en europeiska region som är mycket svårare än andra regioner att kvala till turneringar. ESL One i Los Angeles kommer att ha flertalet lag som är kvalificerade till The International 2020 men som inte kommer med till Majorn.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here