Många svenskar med i EU-kvalet till The International 2018

EU-kval The International 2018

Sedan tidigare är åtta lag redan klara för årets The International 2018. Nu påbörjas kvalspelet för de sista platserna och för de europeiska lagen finns det bara en plats kvar att kvala till.

Till den slutgiltiga kvalificering har åtta lag tagit sig genom det öppna kvalspelet. I år finns det ingen svensk med i de lag som redan är inbjudna till TI2018 via sina DCP-poäng. Men i kvalspelet om den sista platsen är det en hel del svenskar som tävlar.

Elva svenskar gör upp om den sista platsen

Hela elva svenskar har tagit sig till kvalificeringen och du hittar dem i följande fyra lag:

  • The Final Tribe – Era, Frost, jonassomfan, Pablo, Handsken
  • Kingdra – CharlieDota
  • Singularity Esports – Adamsson, Mikey
  • Alliance – miCKe, Boxi, iNSaNiA

The Final Tribe som till stor del består av spelare som vi känner igen via spela i olika lag tillsammans och senast befann de sig i Alliance innan de gick över till The Final Tribe när Alliance ville bygga om efter uteblivna framgångar.

Alliance å sin sida har rekryterat miCKe, Boxi samt iNSaNiA som spelar i en ny konstellation efter att legendaren Jonathan “Loda” Berg gått över till en ledarroll inom organisationen.

Det återstår att se om någon av svenskarna kniper den sista platsen men det vore ju efterlängtat för oss svenskar som gärna ser fler framgångar inom Dota 2.

Betting på EU-kvalet

22 juni drar kvalspelet igång och om du är intresserad av spel och dobbel samt har åldern inne (18+) finns det så klart möjligheter att betta på både kvalspelet och turneringen.

Vi rekommenderar GG.Bet för dig som vill komma igång med Dota 2 betting.

The International avgörs utanför USA

För det laget som tar sig hela vägen till The International så avgörs turneringen för första gången utan amerikansk mark nämligen i Rogers Arena i Vancouver, Kanada. Förra årets prispott gick loss på nästan $24,7 miljoner och årets prispott förväntas slå detta.

I skrivande stund ligger prispotten för årets turneringen på $14,6 miljoner. Det är nästan två månader kvar till The International går av stapeln och vi vet sedan tidigare år att prispotten brukar gå upp i slutet av perioden innan turneringen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here