HemDota 2ESL One Stockholm - Dag 2 - OG stormar fram i lower...

ESL One Stockholm – Dag 2 – OG stormar fram i lower bracket

ESL One Stockholm är i full gång och under lördagen spelades det dota under andra dagen för liveeventet på Hovet. Upper bracket-finalen avgjordes samt två matcher i lower bracket. TSM kunde säkra en finalplats via upper bracket och OG fortsatte att storma fram i lower bracket.

Publiken flockades på hovets läktare och det var dags för den bästa dotan att spelas mellan några av världens bästa lag. Dagen inleddes med att OG ställdes mot Thunder Awaken där segraren avancerade till semi-final i lower bracket mot Gaiming Gladiators senare under lördagen.

OG fortsatte på utslagen väg

Efter att under fredagen stått för en otrolig vändning mot Fnatic fortsatte OG på utslagen väg. Man inledde imponerande mot Thunder Awaken och kunde vinna den första kartan med 26-9 i kills. Samtliga corehjältar i OG fick både bra med farm samt kills och man kunde stänga ner kartan redan efter 27 minuter.

Den andra kartan blev en ensidig historia även den. Den pensionerade stand-in spelaren ”Ceb” fick tag i Monkey King till sin position 5 support. Han kunde med bra spel skapa oreda hos Thunder Awaken och ge sitt eget lag bra vision som kunde sätta upp enkla ganks för OG.

Lagets carry ”Yuragi” som spelade Faceless Void och ”Ammar” som spelade Viper kunde rycka ifrån i net worth jämfört med Thunder Awakens corehjältar. OG kunde vinna även den andra kartan med 34-14 i kills efter 32 spelade minuter.

TSM säkrade finalplatsen

Den andra omgången under lördagen var upper bracket-finalen mellan TSM och Tundra Esports. En final som många trodde skulle vinnas av Tundra efter att man imponerat under turneringen så här långt.

På den första kartan levde man även upp till förväntningarna och kunde ta en komfortabel seger. Men efter det klev TSM’s stjärnspelare ”SabeRLighT-” fram och var en stor faktor till att man kunde vinna den andra kartan med hans hjälte ”Nightstalker” som blev en riktig counter pick mot Tundras hjältar. På den tredje kartan fick han istället spela Enigma och kunde sätta ett par avgörande Black Holes. TSM kunde vinna upper bracket-finalen med 2-1 i kartor och säkra en finalplats.

OG klara för lower bracket-final

Det tredje och sista mötet under lördagen blev OG mot Gaimin Gladiators. Ett möte som aldrig blev riktigt spännande utan OG som nu hade fått upp farten kunde ta en komfortabel 2-0 seger och avancera till lower bracket-final mot Tundra Esports.

En match som tillsammans med finalen skulle spelas under söndagen och frågan är om någon kan stoppa OG som fortsätter att imponera samt har ett stort publikstöd på Hovet.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna