HemDota 2ESL One Stockholm - Dag 1 - Publikfavoriten OG med en otrolig...

ESL One Stockholm – Dag 1 – Publikfavoriten OG med en otrolig comeback mot Fnatic

ESL One Stockholm är igång! Den första Dota 2-majorn med en livepublik sedan pandemin bröt ut. Tyvärr för den svenska publiken hade svensklaget Team Liquid redan blivit utslagen i den första omgången av lower bracket. Det blev istället OG som blev publikfavoriter efter en imponerande comeback efter att man varit uträknade mot Fnatic.

Efter att man tappat chansen att arrangera The International på grund av pandemin var det dags för Stockholm att stå värd för ett annat event. ESL One hade kommit till stan och bjöd på stor show inne på Hovet.

Turneringen inleddes i lower brackets andra omgång där Beastcoast och BetBoom Team drabbade samman. Ryska BetBoom inledde bäst med en seger på den första kartan, men efter att man släppt igenom Storm Spirit två kartor i rad kunde det Peruanska laget Beastcoast vända och vinna med 2-1.

Imponerande comeback av OG

Den andra matchen för dagen bjöd på högsta möjliga underhållning. Fnatic ställdes mot OG. Ett OG som tvingats spela med ”Ceb” som stand-in och ”N0tail” som coach efter visum-problem.

OG kunde vinna den första kartan komfortabelt efter att man fått igång sina cores Juggernaut, Pangolier och Mars. Fnatic kunde däremot direkt komma tillbaka starka på den andra kartan och lika komfortabelt kvittera.

Den tredje och avgörande kartan bjöd på stor underhållning. Det var Fnatic och framförallt ”Armel” som spelade Keeper of the Light i midlane. Känslan var att han var överallt på samma gång och plockade kill efter kill.

Efter att ha skapat sig en stor ledning såg det hela ut att sluta i en tydlig seger för Fnatic. Men OG tyckte annorlunda och efter ett par avgörande Black Holes från OG’s ”Taiga” på hjälten Enigma kunde man vinna teamfights och långsamt vända matchen till sin fördel. Till slut var OG’s carry ”Yuragi” på hjälten Morphling för stark. OG pushade till slut ner Fnatics bas till ett enormt jubel från publiken på Hovet.

Se slutminuten av OG’s comeback:

Momentum för OG

I och med segern kunde OG bygga ett enormt självförtroende, ett stort publikstöd och en chans att avancera i turneringen. Under lördagen skulle man ställas mot Thunder Awaken där vinnaren säkrade en topp 4-placering.

I den sista matchen under fredagen mötte Beastcoast nu Gaimin Gladiators som trillat ner i lower bracket efter förlust mot TSM. Det blev en klar och tydlig seger för GG i två raka kartor där nästa motstånd skulle bli segraren mellan OG och Thunder Awaken.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna