HemDota 2EG vände mot Team Liquid – s4 vidare till semifinal i Upper...

EG vände mot Team Liquid – s4 vidare till semifinal i Upper bracket

Efter andra dagen av slutspelet i MDL Disneyland Paris Major så konstaterar vi att den tredje svensken att kliva in i slutspelet även han avancerar till semifinal, precis som Zai gjorde under gårdagen.

Evil Geniuses med svenske spelaren s4 ställdes mot Team Liquid. Man förlorade den första kartan efter en mindre lyckad insats. s4 ställdes i sin midlane mot Broodmother när han själv spelade Centaur Warrunner.

På den andra kartan såg det bättre ut och till skillnad från den första kartan så kom Arteezy igång med sin Drow Ranger. I den första matchen hade han statsen 0/2/1 medan på den andra kartan avslutade han med 15/2/12 och högst net worth i spelet. s4 spelade Batrider och avslutade med statsen 6/7/20.

Tredje kartan skulle avgöra matchserien

Evil Geniuses kvitterade matchserien som skulle avgöras på den tredje kartan.Där visade sig Evil Geniuses vara det starkare laget och man kunde komfortabelt vinna kartan med 34-13 i kills. Samtliga core-hjältar i EG presterade bra och s4 hade 7/0/19 med sin Doom, Arteezy hade 9/1/13 med Lycan och Suma1l hade 12/2/9 med Outworld Devourer.

Segern innebär att man nu säkrat en plats i semifinalen av Upper bracket vilket garanterar laget en plats bland de sex främsta lagen i turneringen. En sjätteplats garanterar lagen 60 000 dollar i prispengar. I semifinalen ställs man mot Ninjas in Pyjamas som slog Vici Gaming med 2-1 i kartor.

Både Zai med sitt Team Secret och s4 med sitt Evil Geniuses spelar sina semifinaler 10:e Maj och en seger där innebär en garanterad topp tre placering för lagen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier