HemDota 2Dota Pro Circuit - Säsongen kan börja

Dota Pro Circuit – Säsongen kan börja

I ett blogginlägg presenterar nu Dota 2 planen för den kommande säsongen. Man kallar det för “Dota Pro Circuit” och är vägen mot The International 8. Fram till nästa sommar kommer det att spelas massor av Dota 2 via 11 Majors och 16 Minors-turneringar. Varje turnering under året belönar lagen med rankingpoäng (“Qualifying Points”) som kommer att avgöra vilka 8 lag som kommer att bli direktinbjudna till The International 8 nästa sommar.

Nytt för året är också att lagen från och med nu kommer att kunna använda sina coacher under draften. Det betyder att de kan ta med sig en strategisk resurs som kan bidra i det strategiska och hjälpa till med picks och bans beroende på motstånd.

Registrering i två faser

De första två minor- och major-turneringarna går av stapeln under nästa månad. Lagledare har fram till 22 September att registrera sig för Phase One. Innan deadlinen kommer man att kunna registrera redan existerande teams, spelare kan gå med i nya lag och spelare kan lämna sina nuvarande lag. Phase Two slutar 3 Oktober och fram till dess kan nya lag registreras och nya spelare (som inte redan är registrerade) kan gå med i sina lag. Efter att Phase Two är klar så låses alla lag inför den kommande säsongen och ifall ändringar görs under säsongen förlorar man möjligheten att bli direktinbjuden via sina rankingpoäng.

Dota-scenen växer alltså ännu mer den här säsongen och att Valve öppnar upp för andra turneringar att ansöka om att bli en Major eller en Minor kommer att innebära att vi får se mer Dota än någonsin. Med 27 registrerade turneringar under den 8 månader långa säsongen kan vi se fram emot flera turneringar varje månad. Men vi kan nog inte räkna med att alla lag kommer att delta i alla minors – men det återstår att se.

Speltips på Dota 2 – Pro Circuit

Om du gillar speltips och betting på e-sport så kan du kika in på Ezbet.se för att få dagens bästa spel. De har en bra winrate och har lång erfarenhet inom sport och spel. Om det är första gången du tänkt spela på e-sport så glöm inte att aktivera en insättningsbonus hos spelbolaget du väljer för då kan du ofta dubbla din insättning att spela för.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier