HemDota 2Bra start för Team Liquid i PGL Arlington Majorn

Bra start för Team Liquid i PGL Arlington Majorn

PGL Arlington som är den sista majorn innan årets The International är igång och svensklaget Team Liquid stod för en stark inledning när man gick 3-1 i de första omgångarna mot Soniqs och OG.

Viktiga DPC-poäng står på spel när Dota 2-lagen jagar en direktinbjudan till årets The International. Ett lag som är i behov av fler poäng för att säkra sin plats är svenskarna i Team Liquid, man ligger just nu på 13:e plats med 890 poäng men behöver avancera minst en placering för att nå The International.

Team Liquid har inlett Arlington Majorn på ett bra sätt med 3-1 genom 2-0 mot Soniqs och 1-1 mot OG. Man leder därmed Grupp A efter den första dagens spel.

Team Liquid körde över Soniqs

I premiärmatchen ställdes man mot Soniqs (tidigare Quincy Crew) som man städade av på ett enkelt sätt. På den första kartan körde man en tung healingstrategi som gick vägen.

På den andra kartan hittade man en fin counter pick i form av Nightstalker som kunde gå loss på Soniqs supporthjältar. Team Liquid stängde mötet komfortabelt med 2-0 i kartor.

Mot OG fortsatte man på inslagen väg och kunde efter att ”mICKe” och ”Matumbaman” dominerat på Tiny respektive Bristleback ta ledningen mot mästarna av Stockholm Majorn.

På den andra kartan mot OG så valde Team Liquid ett par oväntade hjältar som inte alls gick vägen. OG tog direkt kommandet och släppte därefter aldrig greppet. OG tvingade fram ett ”gg” från Team Liquid redan efter 22 minuter. OG’s midspelare ”bzm” stod för en imponerande insats med hela 27-2-14 KDA.

Ny match för Team Liquid under fredagen

Under fredag går lagen in i den andra dagen av majorn, då Team Liquid spelade två matcher den första dagen så spelar man bara en match under fredagen mot Outsiders som spelat 1-1 mot både RNG och Fnatic under den första dagen.

Det blir viktigt med en bra placering i gruppspelet för Team Liquid för att ha en bra chans på många DPC-poäng. Team Aster, Team Spirit eller Fnatic behöver också ta färre poäng än svenskarna för att man ska kunna avancera i DPC-positionerna. För att få DPC-poäng krävs en topp 8-placering som ger 360 poäng.

Dota 2 DPC poäng

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier