HemDota 2Blandade resultat för svenskarna på den första dagen av Epicenter Major i...

Blandade resultat för svenskarna på den första dagen av Epicenter Major i Moskva

Under lördagen inleddes den första dagen av Epicenter Major i Moskva. Först ut bland svenskarna att kliva in i gruppspelet var Ludvig ”Zai” Wåhlberg och Gustav ”s4” Magnusson med sina lag Team Secret respektive Evil Geniuses.

Den första dagen av Epicenter Major i Moskva gav blandade resultat för svenskarna. Team Secret med ”Zai” fortsatte att ånga på som man gjort under våren. Man gjorde som väntat när man vann en relativt enkelt grupp genom två raka 2-0 segrar mot paIN Gaming och RNG.

Man verkar ha fattat tycke för hjälten Ember Spirit i den nya patchen som man spelade i 3 av 4 matcher under gruppspelet. Zai har spelat hjälten Batrider två gånger och stått för stabila insatser i sin roll som offlaner för laget.

Mindre lyckad dag för Evil Geniuses

Evil Geniuses som inför turneringen var rankat tvåa i världen bakom just Team Secret stod för en sämre insats under dagen. Trots att man inledde med att slå laget Infamous i två raka kartor missade man att placera sig topp 2 som gav platser i Upper bracket av slutspelet.

Efter att man vunnit mot Infamous väntade Team Liquid där man även här tog ledningen med 1-0 i kartor. Men därefter reste sig Team Liquid och vände på matchen och tog två raka kartor till seger 1-2.

I den avgörande matchen om andraplatsen ställdes man mot Gambit Esports. Båda matcherna höll sig länge jämna sett till mängd guld och experience mellan lagen. Men sen förlorade man nyckelfighterna som gjorde att graferna börja peka neråt och man lyckades inte vända någon av matcherna. 2-0 till Gambit Esports och Evil Geniuses får kämpa sig från Lower bracket.

Alliance kliver in i turneringen under söndagen

Under söndagen kliver svensklaget Alliance in i turneringen. Man spelar i Grupp C tillsammans med Virtus.Pro, Vici Gaming och Forward Gaming.

Ett Forward Gaming där den sista svensken att kliva in i turneringen Johan ”pieliedie” Åström spelar. Det blir en tuff uppgift som väntar för båda svensklagen. Matcherna streamas som vanligt på Twitch.tv.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier