HemDota 2Alliance vann svenskmötet mot Team Liquid

Alliance vann svenskmötet mot Team Liquid

Alliance fortsätter att avancera i Dreamleague Leipzig Major efter att man vunnit svenskmötet mot Team Liquid under lördagen. Alliance säkrar en topp 4-placering och Team Liquid lämnar turneringen på en 5-6:e plats.

Dreamleague Leipzig Major går mot sitt slut och endast ett fåtal lag kvarstår i kampen om titeln och 300 000 dollar i förstapris. I semifinalen i Lower bracket ställdes svensklagen Alliance och Team Liquid mot varandra.

Det var Alliance som började bäst på den första kartan. Man lyckades få med sig hjältarna Io och Gyrocopter från picking phase, en combo som skulle visa sig vara utslagsgivande. Ju längre matchen gick desto starkare blev Alliance hjältar och Team Liquids carry Morphling kunde till slut inte hålla tillbaka Alliance. Även “Limmp” på sin hjälte Magnus hade en avgörande roll med sina RP-ultimates.

Team Liquid kvitterade matchserien

På den andra kartan lyckades Alliance återigen roffa åt sig både Io och Gyrocopter. Men det skulle visa sig vara en fälla från Team Liquid då man counterpickade Ancient Apparition för att motverka all healing som combon står för. Team Liquid kopplade ett starkt grepp om kartan och det var istället hjältarna Razor och Morphling som blev dominanterna. Efter 30 spelade minuter kastade Alliance in handduken och matchserien var kvitterad till 1-1.

Den tredje kartan spåddes efter picking phase av kommentatorerna att bli en jämn tillställning. Men det var återigen Alliance som stod för den bästa prestatione då man fick tag i hjältarna Slark och Windranger som effektivt kunde skada Team Liquids hjältar. “Fata” stod även för några imponerande ultimates på sin hjälte “Lich”. Efter att Team Liquid gått för att döda Roshan i en dålig timing kunde Alliance istället genskjuta laget och vinna en viktig teamfight. Därefter var det Alliance för hela slanten och man kunde efter ett tag säkra segern i matchserien med 2-1 i kartor.

Evil Geniuses väntar för Alliance

För Alliance väntar nu Evil Geniuses i en bäst av tre för att få möta förloraren i Upper bracket-finalen mellan Team Secret och Vici Gaming. Man har nu säkrat en topp 4-placering vilket innebär minst 80 000 dollar i prispengar och 1350 viktiga DCP-poäng.

Team Liquid slutar på en 5-6:e placering och tar med sig 60 000 dollar i prispengar och 900 DCP-poäng i kampen om platserna till The International i Stockholm senare i år.

Nästa svenskmatch spelas mellan Team Secret och Vici Gaming där Ludvig “Zai” Wåhlberg representerar Team Secret. Även Alliance ska upp i ringen en gång till under dagen och möta Evil Geniuses vilket går av stapeln runt 16.30.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier