Alliance vann Dreamleague Säsong 12 efter episk vändning i finalen

Alliance vann med sin nya lineup Dreamleague Säsong 12 efter att ha hämtat upp 0-2 underläge i finalen. För vinsten får man 100 000 dollar att dela på. Det andra svensklaget Team Liquid placerade sig på en fjärdeplats och vann 25 000 dollar.

Alliance inledde stark genom att vinna sin grupp efter två raka segrar med 2-0 mot både J.Storm och FlyToMoon. I sexlagsturneringen innebar det att man skulle spela en direkt avgörande match om en finalplats mot den andra gruppsegraren, Ninjas in Pyjamas.

Man gjorde processen kort med Ninjas in Pyjamas då man vann i två raka kartor. På den första kartan vann man med tydliga 30-12 i elimineringar och på den andra kartan 19-9. Lagets carryspelare Nikobaby stod för två solida insatser.

Kniven mot strupen i finalen

I finalen väntade överraskande Demon Slayers som på vägen dit både slagit ut Team Liquid och Ninjas in Pyjamas. Även i finalen såg man ut att kunna skrälla sig till en seger när man tog ledningen med 2-0 i kartor (bäst av fem).

Men då tog Alliance sig i kragen och vändningen påbörjades när man både reducerade och kvitterade matchserien. På den femte och avgörande kartan var det till slut Alliance som vägde tyngst och man vann finalen med 3-2 i kartor.

För segern tar man med sig 100 000 dollar i prispengar. Härnäst väntar ESL One Hamburg som börjar redan 22 oktober.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here