HemDota 2Alliance illa ute i DPC-gruppspelet - Riskerar att åka ur touren

Alliance illa ute i DPC-gruppspelet – Riskerar att åka ur touren

Det går inget vidare för Alliance i sommarens DPC-gruppspel – man ligger just nu sist och riskerar att trilla ur DPC-touren helt och hållet. Med fyra av sju matcher spelade har man förlorat samtliga och bara vunnit 2 av 10 kartor. Faller man ur DPC-touren behöver man ta sig in via kvalspel nästa gång.

Resultaten går just nu inte vägen för Alliance Dota 2-lag – man har kniven mot strupen inför de tre avslutande omgångarna om man ska klara sig kvar i DPC division 2. Man behöver vända på trenden och vinna minst två av tre kvarvarande matchserier och samtidigt hoppas på att andra resultat går deras väg.

Hittills har man förlorat mot LVLUP (0-2), Into The Breach (1-2), ex-Monaspa (1-2) och Old G (0-2). Man avslutade gruppspelet med att ställas mot IVY och Nigma Galaxy som bara har vunnit en matchserie vardera. Nigma Galaxy har dock en match mindre spelad i skrivande stund. Även Into the Breach, som Alliance redan förlorat mot, står på en seger efter tre matcher och kan blandas in i bottenstriden.

Eftersom man behöver passera två lag för att hålla sig kvar i DPC-touren behöver man nog vinna båda sina matchserier mot IVY och Nigma Galaxy och hoppas att resterande resultat går lagets väg. Stannar man på två segrar är det bästa man kan hoppas på en tiebreaker-match mot andra lag för att hålla sig kvar.

Jonathan ”Loda” Berg, Grundare, VD och Head of Dota 2 har tidigare gått ut på Twitter och tagit på sig ansvar för de svaga resultaten:

 

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna