HemDota 2Alliance klara för Chengdu Majorn – Slog Team Liquid i Upper bracket-finalen

Alliance klara för Chengdu Majorn – Slog Team Liquid i Upper bracket-finalen

Alliance gjorde för mindre än en vecka sedan klart med en helt ny lineup inför årets Dota 2-säsong. Laget har nu fått en kanonstart efter att man kvalificerat sig till säsongens första majorturnering som spelas i Chengdu, Kina.

Det europeiska kvalet till den första majorturneringen för säsongen har spelats de senaste dagarna. Inte mindre än tio svenska spelare utspridda i fyra lag deltog i kampen om två platser till Chengdu Major.

Alliance och Team Liquid, som båda har tagit in helt nya lineups, vann Grupp A respektive Grupp B efter att inte ha förlorat någon matchserie. I slutspelet slog Alliance sedan ut Team Singularity med 2-0 i kartor och Team Liquid slog ut Ninjas in Pyjamas med samma siffror.

Alliance ställdes mot före detta lineupen

Därefter var det dags för final i Upper bracket där vinnaren var garanterad en plats i Chengdu Major. Som om att det inte var spännande nog ställdes även de båda svensklagen nu mot varandra.

Sent i september lämnade hela Alliance lineup, ledda av kaptenen Aydin ”Insan1a” Sarkohi, organisationen och signade sedan för Team Liquid. Efter att även Alliance tagit in en ny lineup ställdes de båda organisationerna mot varandra.

Det blev till slut Alliance som drog det längsta strået och man vann med 2-1 i kartor. Alliance inledde matchserien bäst och vann den första kartan med klara 30-12 i elimineringar.

Team Liquid kvitterade sedan matchserien efter att man vunnit viktiga teamfights strax efter 20 spelade minuter. Därefter kopplade man ett grepp som man sedan aldrig släppte.

Men på den tredje kartan var det återigen Alliance som skulle vara det starkare laget. Man vann klart och tydligt matchen med 30-6 i elimineringar och en ledning med 25 000 guld.

Lower bracket väntar Team Liquid

För svenskarna i Team Liquid väntar nu lower bracket final där man spelar om den sista europeiska platsen till Chengdu Major.

Chengdu Major spelas mellan 16-24 november där 16 lag tävlar om 15 000 viktiga DCP-poäng och en miljon dollar i prispotten.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier