HemDota 2Alliance i topp – ESL One Germany

Alliance i topp – ESL One Germany

Gruppspelet av ESL One Germany 2020 i Dota 2 spelas mellan 5:e och 16:e oktober. Just nu, efter tre spelade omgångar, har vi svenskt i toppen i form av Alliance. Svensklaget har vunnit tre raka matcher och toppar för tillfället tabellen.

Som med många andra liveevent under 2020 så avgörs även ESL One Germany online. Gruppspelet startade 5 oktober och finalen spelas 1 november.

Man spelar några matcher per dag under gruppspelet och under onsdagen var det dags för Alliance tredje match efter att man inledningsvis tagit två raka segrar mot Extremum och Ninjas in Pyjamas.

I den tredje omgången ställdes man mot OG som vann den senaste The International. Det var OG som började bäst på den första i bäst av tre kartor. Man kunde säkra stabil farm på sin carryhjälte Phantom Assassin vilken Alliance inte kunde stå emot.

Alliance vände och vann

Men Alliance skulle resa sig direkt på den andra kartan. Trots att OG återigen valde Phantom Assassin kunde Alliance nu även dem säkra farm på sin carryhjälte Morphling. Efter jämnt spel under 20 minuter kunde Alliance till slut koppla greppet och till slut vinna efter 34 spelade minuter.

Med ett grepp om matchseriens momentum kunde Alliance på den tredje kartan gå in och dominera spelet. Man var i ledningen från början till slut och kunde efter 41 spelade minuter säkra segern där siffrorna slutade på 42-19 i kills innan OG inte längre kunde hålla emot i sin bas.

För Alliance väntar nu en fjärde och femte omgång som ännu inte utannonserats vilket motstånd det blir eller när matchen spelas.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier