WESA granskar NiP efter anklagelserna från före detta spelare

Till följd av den senaste tidens uttalanden, främst av den tidigare NiP-spelaren Robin “Fifflaren” Johansson, om hur NiP undanhållit pengar från flera av spelarna i organisationen väljer nu World Esports Association (WESA) att titta närmare på händelserna.

Det var i en lång intervju med Richard Lewis som “Fifflaren” valde att lägga ut korten på bordet. Han berättade om ett flertal sekvenser om sin tid i NiP och hur han och de övriga spelarna hade märkliga, orimliga klausuler i sina kontrakt samt hur de hade svårt att få ut vinstpengar från turneringarna de spelade med mera.

Hans påstående har sedan fått uppbackning av andra före detta NiP-profiler medan NiP själva har gått ut med pressmeddelanden, ett i direkt anslutning till “Fifflaren”-intervjun och nu ytterligare ett när det står klart att WESA tittar närmare på händelserna. NiP menar att de felaktigheter som skett har utförts av den tidigare styrelsen och att den nuvarande ledningen gör allt de kan för att återgälda de som behandlats illa genom åren.

NiP, som är en av tretton medlemsorganisationer i WESA, meddelar vidare att de välkomnar deras undersökning och att de kommer göra det de kan för att underlätta utredningen. WESA har gett en tredjepart, ESIC-kommissionären Ian Smith, uppdraget att göra en självständig, omfattande och opartisk undersökning. Smith kommer sedan att presentera eventuella fynd från utredningen i ett offentligt uttalande, innan WESA kan vidta eventuella åtgärder.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here