Vitality vinner ECS S7

Foto: twitter.com/TeamVitality

Det blev till slut franska Vitality som stod som vinnare i London när ECS S7 avgjordes. I finalen besegrades FURIA som tagit sig överraskande långt men inte räckte till hela vägen.

Vitality kvalificerade sig till LAN-finalerna av ECS S7 genom att vinna turneringens tredje kvalvecka. Väl på plats i London tog man sig vidare från gruppen genom att först besegra Complexity, förlora mot North, för att sedan besegra Complexity igen över två kartor i matchen om gruppens andra plats.

I semifinalen väntade ännu ett amerikanskt lag, NRG, som vunnit grupp A. På båda kartorna storspelade Vitalitys stora talang och stjärna, Mathieu “ZywOo” Herbaut, som över två kartor hade en K-D-statistik på 62-32 och en rating på 1.72. “ZywOo” har under året tagit stora kliv och lett Vitality till de framgångar de haft de senaste månaderna.

FURIA skrällde mot favoriterna

I grupp A var det nog inte många som tippat att både NiP och Astralis skulle åka ur turneringen redan under gruppspelet. NRG besegrade NiP i den första omgången samtidigt som FURIA chockade Astralis på Nuke. När FURIA sedan förlorade mot NRG i gruppfinalen med 2-0 i kartor trodde de flesta att de skulle få det tufft över tre kartor mot Astralis, som tidigare slagit ut NiP.

FURIA slog dock tvivlarna på fingrarna när de reste sig efter att ha förlorat på Inferno till att besegra Astralis på Mirage och sedan Nuke ännu en gång. Sensationen var ett faktum men det skulle inte sluta där. I semifinalen väntade ett annat danskt lag, North.

FURIA valde, trots förlusten på den kartan mot Astralis, att spela Inferno. Ett klokt val visade det sig och de vann relativt komfortabelt med 16-10. När det sedan var dags för Overpass blev det en jämnare historia och det krävdes dubbla övertidsomgångar innan brasilianarna slutligen stod som segrare.

Vitality fick sin revansch

Finallagen möttes för bara en dryg vecka sedan när de gjorde upp i kvartsfinal av DreamHack Masters Dallas. Där var det FURIA som gick segrande ur kampen och Vitality var nu taggade på att ta revansch.

FURIA valde återigen att spela Inferno och trots en jämn första halva lyckades de inte stoppa fransmännens offensiv i den andra. På CT-sidan lyckades FURIA endast få med sig två rundor och tillsammans med de sju de tagit som terrorister slutade kartan 16-9 i Vitalitys favör.

På Overpass fortsatte “ZywOo” med det fina spel han visat upp hela turneringen och hans Vitality kunde enkelt stänga ner bombplatserna på deras inledande CT-halva. De släppte bara ifrån sig tre rundor av den första halvan och när de sedan vann den andra pistolrundan kunde de enkelt vinna kartan med 16-4 och finalen med 2-0.

Mathieu “ZywOo” Herbauts fina spel turneringen rakt igenom gav honom välförtjänt turneringens MVP-titel. En total rating på 1.41 sett över hela turneringen visar på en strålande insats från 18-åringen. Även FURIAs insats i turneringen ska hyllas och brasilianarna, som lyckades bygga vidare på framgången från Dallas, kommer sannolikt att ta ytterligare kliv på världsrankingen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here