Vitality vinner cs_summit 4

Franska Vitality stod till slut som vinnare av 64 000 dollar och den fjärde upplagan av turneringen cs_summit i Summit-huset. 

Turneringen som spelades i Los Angeles i helgen, i det numera klassiska CS-huset Summit Studio, innehöll flera intressanta lag och matcher. Trots att det ”endast” var 150 000 dollar i potten var fem av de sex deltagande lagen från världsrankingens topp-tolv.

Favoriterna på förhand måste ändå varit Liquid som var på hemmaplan tillsammans med världstreorna i finska ENCE. Bland utmanarna fanns Vitality, som gått från klarhet till klarhet under den senaste tiden och bland annat kvalificerat sig till LAN-finalerna i ECS Season 7.

Vitality var också det lag som började turneringen allra bäst. De vann sina första sju kartor innan de slutligen förlorade på Nuke mot ENCE. Även om de tappade Mirage mot Renegades avslutade de gruppspelet på första plats efter åtta vunna kartor och två förlorade.

Vidare till semifinalerna gick även Liquid, NRG och ENCE. I första semin mellan Vitality och ENCE var det jämna drabbningar och samtliga tre kartor krävdes. På den sista kartan, Inferno, lyckades Vitality till slut hämta hem segern efter övertid.

I den andra semin höll Liquid för favorittrycket när de gjorde upp mot NRG i det Nordamerikanska derbyt. 2-0 i kartor, båda vunna med 16-8, gav dem en plats i finalen mot fransmännen.

Vitalitys stjärnskott Mathieu ”ZywOo” Herbaut sken verkligen genom hela turneringen och i finalmatcherna i synnerhet. Både mot ENCE i semifinalen och mot Liquid i finalen visade han varför det varit sån stor hype kring honom innan han slog igenom stort. Han ledde Vitality till en 2-0-seger och kammade välförtjänt hem priset som turneringens MVP.

Vi får se om Vitality kan fortsätta surfa på framgångsvågen när de nu deltar i DreamHack Masters Dallas, som drar igång ikväll. Vitality ställs mot North i första matchen kl 19.00. I turneringen deltar även svenska Fnatic och NiP.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here