HemCS:GOVinkelparty segrare i seriespelet av Elitserien

Vinkelparty segrare i seriespelet av Elitserien

Under torsdagen spelades den tjugosjätte och sista omgången av Svenska Elitserien i CS:GO. Tre lag hade chansen på förstaplatsen i seriespelet och topp två kvalificerade sig direkt till semifinalen i slutspelet. Det blev till slut Vinkelparty, med tre spelare från Fnatic, som tog seriesegern.

Det blev dramatik hela vägen in på mållinjen när Elitserien skulle avgöras. Vinkelparty och Lilmix ställdes mot varandra i den sista omgång där båda lagen vid seger skulle vinna seriespelet och förloraren komma på en tredjeplats och missa semifinalplatsen.

Vid övertidsspel mellan lagen hade det istället varit Young Ninjas som hade plockat hem seriesegern och lagen istället slogs andraplatsen.

Det var Lilmix som började allra bäst och gick upp i en 5-0 ledning på Dust 2 som T-sidan. Men därefter tog sig Vinkelparty in i matchen efter en otrolig runda av Jackinho som plockade tre med deaglen i en budgetrunda som man vann.

Vinkelparty skulle vända och vinna första halvan av kartan med 8-7 i rundor. Det blev sedan spännande hela vägen in på mållinjen och vid ställningen 15-14 till Vinkelparty skulle allt avgöras på sista rundan. Man vann även den sista rundan och kartan med 16-14 och säkrade segern i seriespelet av Elitserien i CS:GO.

Sex lag till slutspel

De sex bästa lagen går nu vidare till slutspelet där Vinkelparty och Young Ninjas går direkt till semifinal. I kvartsfinalerna skall Lilmix, Lemondogs, Granit Gaming och PAPERPLANES mötas. För segrarna väntar en prispott på 120 000 kr + gaming gear.

Schema för kvartsfinalerna:

  • Tisdag 25/5 klockan 19:00 – Lilmix vs PAPERPLANES
  • Onsdag 26/5 klockan 19:00 – Lemondogs vs Granit Gaming

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av tre kartor.

Fyra degraderade lag

Hela fyra lag får inte spela kvar i Elitserien nästa säsong: omeN attih, PGS ANGELS, ECOGOBLINS och Ystads IF E-sport. De sistnämnda gjorde allt man kunde i sista omgången för att försöka hålla sig kvar men när Sons of Lennart vann sin match kunde man inte passera dem upp på kvalplats.

För Sons of Lennart och Familia väntar kvalspel för att hålla sig kvar i Elitserien. Son of Lennart som alltså säkrade kvalspel i den allra sista omgången. Man vann mot PGS ANGELS med 16-12.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna