HemCS:GOVinkelparty mästare i Elitserien i CS:GO efter dubbla övertider

Vinkelparty mästare i Elitserien i CS:GO efter dubbla övertider

Det blev en spännande final i Svenska Elitserien i CS:GO. Vinkelparty ställdes mot Young Ninjas i bäst av tre kartor. Det krävdes maximala tre kartor och dubbla övertider för att separera lagen. I slutändan drog Vinkelparty det längsta strået och tog segern.

Det var de två bästa lagen i årets upplaga av SECSGO som ställdes mot varandra i finalen. Matchserien inleddes på Mirage där båda lagen dominerade sina T-sidor. Kartan slutade 15-15 och övertid krävdes. Slutresultatet skrevs till 22-19 i Vinkelpartys favör.

På den andra kartan Overpass var det Young Ninjas som direkt tog kommandot genom att vinna de första sju rundorna. Första halvan vanns med 9-6 i rundor efter att Vinkelparty kom in i matchen.

Även på T-sidan så inledde Young Ninjas bäst och vann de fem första rundorna därefter turades lagen om att vinna varsin runda tills det att Young Ninjas vann kartan med 16-8.

Ny övertid krävdes för att kora en vinnare

På den tredje kartan fortsatte Young Ninjas på den inslagna vägen. Man vann återigen åtta raka rundor inledningsvis. Därefter vända dock Vinkelparty helt på steken och tog de sista sju rundorna av första halvan.

På den andra halvan turades lagen om att ha varsina winstreaks och trots att Young Ninjas hade två matchbollar så vann Vinkelparty båda de rundorna. 15-15 och ännu en förlängning krävdes för att kora en vinnare.

Spänningen ville inte lägga sig utan lagen gick head-to-head hela vägen tills dess att Vinkelparty skrev slutsiffrorna till 25-22.

Över hundratusen i prispengar

För segern i Elitserien i CS:GO tar Vinkelparty hem 120 000 SEK i prispengar. Young Ninjas tar med sig 70 000 SEK och i kampen om tredje- och fjärdeplatsen vann Lilmix 25 000 SEK och Lemondogs 15 000 SEK.

Vi gratulerar Vinkelparty, Brollan, Jackinho, Peppzor, Kevve och Robiin till segern. Håll utkik på secsgo.se för information kring nästa säsong i Svenska Elitserien i CS:GO.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna