HemCounter-StrikeTeam Liquid vinnare av ESL One i Köln

Team Liquid vinnare av ESL One i Köln

Världsettorna i Team Liquid vann under kvällen i finalen mot Vitality av ESL One Cologne. Turneringsvinsten innebar att de även plockade hem Intel Grand Slam Season 2 efter att ha vunnit de senaste fyra stora ESL/IEM och DreamHack-turneringarna.

Liquid och Vitality möttes i finalen av den femte upplagan av ESL:s turnering i Köln efter att ha slagit ut NaVi respektive Astralis i semifinalerna. Det var Liquid som inledde bäst på Overpass och efter en fläckfri andra halva som CT kunde man vinna den första kartan enkelt med 16-6.

På Vitalitys första kartval, Dust2, var det betydligt jämnare. Efter två jämnstarka halvor väntade övertid. Väl där var det fransmännen som var starkast och kvitterade matchserien till 1-1 efter kartvinsten med 19-17.

På Inferno vann Vitality båda pistolrundorna men i och med att Liquid slog tillbaka i de efterföljande rundorna båda gångerna blev Vitalitys ekonomi rubbad. De hade då svårt att ens vinna två rundor i rad och få igång en bra rytm i spelet. Fyra rundor som T räckte inte utan Liquid kunde ta hem kartan med 16-10.

På Mirage startade Liquid bäst och gick upp i en 3-0-ledning innan Vitality kom igång och plockade sju rundor på raken. Liquid avslutade dock halvan som de inledde den och ledde med 8-7 vid sidbytet. Den farten de byggde upp i slutet av första halvan tog de med sig över till T-sidan och dominerade Vitalitys försvar totalt. Efter 8-1 i andra halvan stod Liquid som vinnare med 16-8 och 3-1 i kartor totalt.

Vann IGS S2 och en miljon dollar

I och med segern i ESL One Cologne har Liquid vunnit de senaste fyra stora eventen som ingår i Intel Grand Slam. Denna andra säsong av Grand Slam avgjordes alltså redan efter fem events, där Astralis vann det första men sedan har det varit stor dominans av Liquid. Segern i Grand Slam genererar en bonus på en miljon dollar till Team Liquid, utöver prispengarna de fått från själva turneringarna.

Bästa svenska lag i ESL One Cologne blev Ninjas in Pyjamas, som med sina nya lagmedlem, Nicolas “Plopski” Gonzalez, tog sig till kvartsfinal. Väl där blev NaVi numret för stort och svenskarna förlorade med 2-0 i kartor, 12-16 på Inferno och 9-16 på Mirage.

Turneringens MVP hittar vi dock för undantags skull inte i det vinnande laget. Istället blev det Mathieu “ZywOo” Herbaut som plockade hem den ärofyllda titeln efter en total rating på 1.33, över 17 spelade kartor.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier