HemCS:GOTeam Liquid vann IEM Chicago 2019

Team Liquid vann IEM Chicago 2019

Team Liquid står som segrare av Intel Extreme Masters Chicago 2019. Detta efter att man endast tappat en enda karta i turneringen och kört över ENCE i finalen. För bedriften vinner man 125 000 dollar att dela på.

Efter stor dominans var det alltså förhandsfavoriten Team Liquid som vann IEM Chicago 2019. En liten turnering med endast åtta deltagande lag och den enda spelande svensken var Adam ”Friberg” Friberg i laget Heroic.

Team Liquid inledde med att vinna sin grupp efter två raka segrar mot Envy och G2 med 2-0 respektive 2-1 i kartor. I semifinalen ställdes man mot Team Vitality som inte kunde hota det amerikanska storlaget. Team Liquid vann tämligen enkelt med 2-0 i kartor.

I finalen ställdes man mot det finska laget ENCE, som vann den andra gruppen, men finalen blev aldrig riktigt spännande. Team Liquid vann enkelt med 3-0 i kartor, 16-2 på Overpass, 16-3 på Nuke och 16-14 på Inferno.

För Friberg och Heroic gick det desto sämre och man slogs ut redan i gruppen. Man tog en tredjeplats i Grupp B vilket innebar 5-6:e plats i turneringen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier