Team Liquid vann BLAST Pro Series på hemmaplan

Liquid visade återigen att de är världens just nu bästa lag när de vann BLAST Pro Series Los Angeles 2019. De formstarka amerikanerna tappade inte en enda karta under hela turneringen.

Liquid kom till Los Angeles som favoriter och visade direkt varför de är rankade som nummer ett i världen för tillfället. I den första omgången mötte de Cloud9, i ett NA-derby, en match som de vann tämligen enkelt med 16-8 på Inferno.

I den andra matchen mötte de nästa Nordamerikanska lag i turneringen, NRG. NRG såg ut att börja bra men Liquid kom snabbt in i matchen och demonstrerade varför de ses som storebror i det här mötet. Kartan som spelades var Overpass och det slutade 16-9 till Liquid.

Liquid mötte sedan MIBR, som spelade med coachen Wilton “zews” Prado i laget, sedan det blivit officiellt att stjärnan Marcelo “coldzera” David blivit bänkad i väntan på att flytta till ett nytt lag. Brasilianarna stod för en respektabel insats men Liquid vann med 16-11 på Mirage.

På Nuke skulle Liquid möta en annan av favoriterna i turneringen men som haft det något tufft på sistone, FaZe. Liquid gav tydliga styrkebesked när de enkelt kunde avfärda det internationella laget med 16-4. Liquid avslutade även gruppspelet genom att besegra Renegades med 16-11 på Vertigo, för att kliva in i semifinalerna obesegrade.

Håller imponerande turneringssvit vid liv

I semifinalen ställdes man återigen mot C9, som precis lyckades sluta över MIBR i tabellen och knipa fjärdeplatsen. På första kartan, Mirage, hade inte C9 mycket att sätta emot och det såg ut att bli en klar och enkel seger när Liquid hade ledningen med 13-2 i halvtid på andra kartan, Inferno. C9 var dock nära en imponerande comeback på T-sidan när man tvingade matchen att gå till alla 30 ordinarie rundor. Liquid lyckades dock reda ut det hela och kunde vinna kartan med 16-14.

Finalen spelades mot FaZe, som kommit tvåa i gruppspelet och besegrat NRG med 2-0 i semifinalen. FaZe hade svårt att hitta något eget spel, även om man genomförde en relativt bra insats på Nuke. Kartan slutade dock 16-13 till Liquid då Faze endast lyckades få med sig fyra rundor på T-sidan. På Inferno hängde Faze relativt bra med inledningsvis, men efter sidbytet till CT-sidan släppte inte Liquid ifrån sig en enda runda utan vann kartan enkelt med 16-6.

Liquid har nu vunnit de fyra senaste turneringarna de deltagit i (fem om man räknar kvalturneringen till ESL One Cologne) och är utan tvekan det formstarkaste laget just nu. Turneringens MVP blev Keith “NAF” Markovic, som hade en imponerande totalrating på 1.40.

I The BLAST Pro Standoff möttes femman MIBR och sexan Renegades, där brasilianarna stod som segrare efter jämna dueller. Utav de fem duellerna vann Renegades tre men MIBR-spelarna plockade hem flest rundor totalt, vilket är det som räknas.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here