HemCounter-StrikeSvensklagen vidare till Minorn

Svensklagen vidare till Minorn

Det var ett lyckat Minorkval som utspelade sig i helgen för de svenska lagen. Alla tre av storlagen lyckades ta sig vidare till den europeiska Minorn som påbörjas i slutet av april i Rio de Janeiro.

Favorittippade Fnatic inledde kvalet med att avfärda SMASH utan vidare problem med 2-0 (16-7 & 16-6). Även Dignitas började bra med en 2-0-seger över spanska Movistar Riders (16-10 & 16-14). Segern innebar att det just var Fnatic som väntade i nästa omgång. Den matchen skulle avgöra vilket lag som blev klara för Minorn direkt och vilket lag som skulle få kämpa vidare i lower bracket.

Fnatic avgjorde i svenskmötet

Fnatic var på förhand stora favoriter men det var Dignitas som inledde bäst. Efter att Dignitas tagit ledningen med 7-3 tog sig Fnatic tillbaka in i matchen och första halvan av Vertigo slutade jämnt, 8-7 i Dignitas favör. Även den andra halvan svängde då Fnatic först gick upp i en 13-10-ledning, innan Dignitas sedan plockade fem raka rundor och skaffade sig två kartbollar. Fnatic tog sig dock tillbaka igen och kartan gick till övertid. Det var en jämn och hård kamp men Dignitas lyckades till sist knipa vinsten med 22-18.

Nästa karta som spelades var Inferno och även det blev en jämn historia. Fnatic började starkt och Dignitas kom inte riktigt igång på CT-sidan. Men efter att ha förlorat första halvan med 4-11 ville inte Dignitas vara sämre när det var deras tur att spela som terrorister. Christopher “GeT_RiGhT” Alesund spelade stundtals så man fick flashbacks till hans forna glansdagar och Dignitas tog även denna karta till övertid. Fnatic kunde dock avgöra tidigare denna gång med 19-15.

På avgörande Overpass var det som om luften gått ur Dignitas och Fnatic visade klass. Utan att tappa en enda runda första halvan gick Fnatic över till T-sidan. Dignitas slog tillbaka på pistolrundan och vann de efterföljande två men det bara en tidsfråga innan Fnatic kunde avgöra, vilket de också gjorde med 16-3 och säkrade därmed sin Minorplats.

Dignitas lyckades dock lösa sin biljett till Rio ändå. Efter att ha förlorat första kartan mot Nordavind visade man upp den rutin och kyla man besitter på Nuke och Inferno, som man vann med 16-13 respektive 16-8.

NiP höll för pressen

Ninjas in Pyjamas ställdes mot ett på pappret betydligt svagare motstånd i form av norska Apeks. Det var dock Apeks som började bäst och vann något överraskande Overpass med 16-12, efter att NiP bara tagit två rundor som T. NiP kunde dock slå tillbaka på Inferno (16-5) och sedan Vertigo (16-14).

I och med segern skulle det räcka med vinst mot BIG för att kvalificera sig. BIG valde att spela Inferno och NiP, som visat mot Apeks att de behärskar kartan väl, hade inte några större problem heller mot tyskarna. Efter 9-6 som CT kunde man stänga kartan med slutresultatet 16-10.

På Vertigo inledde svenskarna bra och gick upp i en 5-0-ledning men fick ändå se sig i underläge 7-8 i halvtid efter att BIG kämpat sig tillbaka. NiP kopplade sedan greppet i den andra halvan efter att ha vunnit pistolrundan. Kartan slutade 16-11 till ninjorna som därmed vann mötet med 2-0 och bokade sin Minorplats.

Svenskglädje blev det även för Mikail “Maikelele” Bill, som med sitt Godsent kvalificerade sig till Rio genom att besegra Copenhagen Flames, förlora mot Complexity och slutligen vinna mot OG.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier