Svenskarna vann Dreamhack Valencia Showdown

Foto: Dreamhack

Under Dreamhack Valencia spelades en showdown-turnering där man lagt upp inte mindre än 100 000 dollar i prispotten. Turneringen var endast för de 8 bästa kvinnliga CSGO-lagen. Det blev Besiktas Esports som till slut vann turneringen och 50 000 dollar. I Besiktas spelar svenskarna “zAAz” och “juliano” samt deras coach “Nicci”.

Besiktas Esports vann finalen mot Counter Logic Gaming Red med 2-1 i kartor. Man tog ledningen genom att slå CLG på Vertigo med 16-10 i rundor. Därefter var det CLG som vann övertygande på Mirage med 16-5 i rundor.

Men Besiktas var starka nog att resa sig och ta den sista kartan Inferno med 16-9 i rundor. Flest frags i finalen hade svenskan Zainab “zAAz” Turkie som toppade den tredje kartan med 25 frags och totalt 56 frags över tre kartor. Även svenska Julia “juliano” Kiran stod för en bra insats och hade 45 frags över tre kartor.

För segern får man alltså dela på 50 000 dollar i prispengar. Även svenska spelaren “Nessa” tog en pallplacering när hon kom trea med sitt lag Demise Female som vinner 10 000 dollar.

Grundare av Esportare.se som brinner för e-sport i alla dess former men vurmar lite extra för Dota 2, Counter-Strike och Rocket League.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here