HemCS:GOSvenskarna vann Dreamhack Valencia Showdown

Svenskarna vann Dreamhack Valencia Showdown

Under Dreamhack Valencia spelades en showdown-turnering där man lagt upp inte mindre än 100 000 dollar i prispotten. Turneringen var endast för de 8 bästa kvinnliga CSGO-lagen. Det blev Besiktas Esports som till slut vann turneringen och 50 000 dollar. I Besiktas spelar svenskarna ”zAAz” och ”juliano” samt deras coach ”Nicci”.

Besiktas Esports vann finalen mot Counter Logic Gaming Red med 2-1 i kartor. Man tog ledningen genom att slå CLG på Vertigo med 16-10 i rundor. Därefter var det CLG som vann övertygande på Mirage med 16-5 i rundor.

Men Besiktas var starka nog att resa sig och ta den sista kartan Inferno med 16-9 i rundor. Flest frags i finalen hade svenskan Zainab ”zAAz” Turkie som toppade den tredje kartan med 25 frags och totalt 56 frags över tre kartor. Även svenska Julia ”juliano” Kiran stod för en bra insats och hade 45 frags över tre kartor.

För segern får man alltså dela på 50 000 dollar i prispengar. Även svenska spelaren ”Nessa” tog en pallplacering när hon kom trea med sitt lag Demise Female som vinner 10 000 dollar.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna