HemCS:GOSvenskar på pallen i Copenhagen Games

Svenskar på pallen i Copenhagen Games

Under helgen spelades Copenhagen Games Female. Totalt deltog 22 lag som tävlade om en prispott på totalt 30 000 dollar.

Totalt fem svenskar var bland de 16 bästa lagen som gick vidare till ett single elimination-slutspel. I Besiktas Esports hittar vi svenskarna ”Juliano” och ”zAAz”, i Crowns Female finns ”Nessa”, i eParadise Angels finns ”L.K.S” och i Wildfire Gaming Female finns ”Coco”.

Beskitas Esports bäst bland svensklagen

Det var svenskarna i Besiktas Esports som skulle gå längst i turneringen. Man vann både åttondelsfinalen och kvartsfinalen med 2-0 i kartor efter att i båda matcherna segrat tämligen enkelt på Inferno och Mirage.

Men i semifinalen tog det stopp när man ställdes mot CLG Red. Besiktas tog ledningen i matchserien efter att man vunnit med 16-8 på Mirage. Men CLG kunde kvittera på den andra kartan Train genom att vinna med 16-13 efter en stark avslutning med 3 defuses på de fem sista rundorna.

På den tredje kartan skulle CLG återigen visa sig vara det starkaste laget när man vann med 16-12 på Inferno. CLG tappade endast tre rundor i andra halvlek som T-sidan och kunde vända ett underläge 6-9 till vinst 16-12.

CLG vann enkelt i finalen

I finalen ställdes CLG mot Assassins där man bara behövde två kartor för att ta hem finalen. På den första kartan Train vann man med 16-10 och på den andra kartan Nuke med 16-5.

För segern får man dela på nästan 20 000 dollar. Assassins tar med sig 7 500 dollar (50 000 kr).

Besiktas Esports och Dignitas Female som delar på tredjeplatsen tar med sig 1 500 dollar vardera.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier