HemCounter-StrikeSvenska segrar i Köln

Svenska segrar i Köln

Det fanns många frågetecken kring både Fnatics och NiPs senaste prestationer inför ESL One Cologne och det var inga större förväntningar inför dagens första omgång. Båda lagen stod dock efteråt som segrare och har nu chans att säkra slutspelsplats vid vinst i nästa omgång.

Fnatic ställdes i den första omgången mot brasilianska MIBR, som gjorde debut med sitt senaste tillskott, Lucas “LUCAS1” Teles, i laget. MIBR startade på T-sidan på Inferno och fick en bra start när de vann den första pistolrundan och den efterföljande rundan.

Fnatic kunde sedan med uppgraderade pistoler slå tillbaka i den tredje rundan, vilket gav dem en chans in i matchen ordentligt. Fnatic förvaltade den chansen till fullo genom att vinna alla efterföljande CT-rundor utom en, vilket gav halvtidsresultatet 12-3 till svenskarna.

MIBR vann även den andra pistolrundan men det räckte inte för att kunna slå tillbaka Fnatics stora ledning. Fnatic kunde snabbt gå upp i en 15-6-ledning och även om MIBR lyckades vinna fem rundor på rad var övertaget Fnatic skaffat sig ointagligt och matchen slutade 16-11. I nästa omgång väntar danska Astralis för Fnatic. Segraren där går till gruppfinal och är garanterad en plats i slutspelet.

“Plopski” gjorde debut för NiP

Ninjas in Pyjamas gjorde även dem debut med en ny spelare i laget, då detta var Nicolas “Plopski” Gonzalez första framträdande i NiPs färger. NiP hade en tuff uppgift framför sig då de ställdes mot formstarka Vitality. Det var också fransmännen som tog kommandot tidigt i matchen.

NiP lyckades vinna den första pistolrundan men när Vitality stal tillbaka den efterföljande såg det tungt ut för svenskarna. Vitality hade relativt god kontroll på den första halvan och hade vid sidbytet till T-sidan, ledningen med 10-5.

Som CT kunde NiP jobba sig tillbaka in i matchen på allvar. En runda i taget stängde de ner Dust2 på alla platser. Ett solitt standardspel som Vitality inte hade någonting att sätta emot. Var de än försökte tränga sig fram stod det alltid hungriga ninjor som väntade. NiP förlorade inte en enda runda efter sidbytet och vann matchen med 16-10.

Ett styrkebesked även om Vitality inte levde upp till den senaste tidens spel. För “Plopski”s egen del såg det lite skakigt ut till en början men när han efter sidbytet höll B-bombplatsen tillsammans med Patrik “f0rest” Lindberg såg det allt mer stabilt ut.

Även turneringens övriga svenskar inledde med vinster då Olof “olofmeister” Kajbjers FaZe besegrade Renegades efter en jämn kamp på Mirage, och Adam “friberg” Fribergs Heroic överraskade ENCE med en 16-10-seger, även det på Mirage. Det är just Heroic som NiP möter i nästa omgång.

Fnatic spelar mot Astralis imorgon kl 15.30 och matchen mellan NiP och Heroic startar
kl 19.00.

 

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier