HemCounter-StrikeHär är första svenska damlandslaget i CS:GO

Här är första svenska damlandslaget i CS:GO

Sverige har fått sitt första landslag i CS:GO inom damscenen. Det är tillsammans med Svenska Spel som Svenska E-sportförbundet presenterar den nya satsningen på damsidan. Lagkapten blir 21-åriga Tilde “7licious” Byström som till vardags representerar Copenhagen Flames.

Utvecklingen av damscenen inom esporten fortsätter att avancera. Nu presenterar Sverige sitt nya landslag inom CS:GO. Målsättningen är högt satt: Bäst i världen.

Laget består av lagkapten Tilde “7licious” Byström, Johanna ”Monky” Nilsson, Jennica ”Jenkon” Sjögren, Matilda ”Millz” Bjurström, Leyla ”Noccaan” Basoda och Alexandra ”Twisted” Fredriksson. Förbundskapten är Fredrik “JAEGARN” Kempf som också har hand om herrlandslaget för CS:GO.

Lagkapten Tilde Byström kommenterar den nya satsningen:

“Fantastiskt att få vara del av damlandslaget. Målet är att utveckla den svenska kvinnliga scenen. Visa folk, framför allt yngre tjejer, att det är ok att satsa på e-sporten, visa att man kan få stöd och support och att skapa förebilder inom e-sporten, säger Tilde ”7licious” Byström.”

Ingen första landskamp finns just nu planerat för det nya landslaget utan fokus ligger på att spela ihop laget för framtida utmaningar i Europa och världen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier