Skrällarna duggade tätt i Berlins kvartsfinaler

Lagen som är rankade etta, tvåa och trea i världen föll alla i sina respektive kvartsfinaler i Majorturneringen i Berlin.

Kvartsfinalerna inleddes i torsdags med ENCE, som imponerat tidigare i turneringen, och Renegades, som hade det tuffare i Legends Stage och förlorade de två första matcherna innan de fick upp farten. Att ENCE väntar ett spelarbyte efter Majorn, då Aleksi “Aleksib” Virolainen ska ersättas med Miikka “suNny” Kemppi, hade inte märkts av och finnarna gick in i mötet som stora favoriter.

Att det australiensiska laget fått upp farten visade de dock direkt och Renegades körde över ENCE på Mirage med 16-5. På Nuke visade de framförallt upp en fantastisk T-sida som gjorde att ENCE aldrig fick ordning på ekonomin som CT. Renegades vann med 16-12 och 2-0 i kartor.

ENCE var dock inte de enda favoriterna som föll under torsdagen. Det var många som på förhand trodde att Vitality skulle ha chansen denna Major att gå hela vägen men det visade sig att AVANGAR hade andra planer. Ett fantastiskt spel av Dzhami “Jame” Ali ledde AVANGAR till seger med 16-9 på Mirage. Vitality slog sedan tillbaka på Inferno med 16-11. På avgörande kartan Dust2, plockade “Jame” åter fram sitt fina AWP-spel och stoppade Vitality mycket effektivt. 16-10 till AVANGAR, som därmed avancerar och får möta Renegades i semifinal.

Astralis går för tredje raka Majortiteln

Inför fredagens kvartsfinaler såg mötena på förhand helt öppna ut. Först ut var mötet mellan NRG och NaVi där amerikanerna var hungriga att visa att de håller även på den högsta nivån. På Dust2 tog de också tidigt kommandot och hade en 10-5-ledning vid sidbytet. Den ledningen byggdes sedan på till 13-5 och även om NaVi närmade sig och snyggade till siffrorna slutade kartan 16-12 till NRG. På Mirage blev det en mycket jämn historia då båda lagen glänste som terrorister. Lagen kopierade varandras halvor och kartan gick till övertid. Att NRG där började som T kan ha fallit avgörande, då det var de som drog det längsta strået och besegrade NaVi med 19-17 och avancerade till semifinal.

I den sista kvartsfinalen väntade det största mötet hittills, regerande Majormästarna Astralis och världsettorna Team Liquid. Astralis valde att spela Vertigo som första karta, en karta inte så många lag bekantat sig med och många har den som permanent ban när det är dags för veto. Astralis var dock väldigt bekväma med kartvalet och dansade hem segern med 16-8, efter framförallt en fin CT-sida.

Liquid hade sedan valt Overpass och de fick en bra start då de som terrorister vann första halvan med 9-6. Astralis svarade dock med att vara snäppet vassare när det väl var deras tur att anfalla. De gav aldrig Liquid chansen att få ordning på ekonomin och kunde därför vinna halvan med 10-4 och kartan med 16-13 totalt. Danskarna ångar på till semifinal där alltså nästa amerikanska motstånd i form av NRG väntar. Astralis har därmed fortsatt chansen att bli det första lag att vinna tre raka Majorturneringar.

I semifinalerna har vi nu alltså ett australiensiskt lag, ett lag från CIS-regionen, ett från Europa och ett från Nordamerika. Det är ovisst att sia om vem som till slut kommer stå som vinnare och det kommer bli spännande i samtliga av de återstående tre matcherna. Semifinalerna spelas imorgon lördag med Renegades-AVANGAR kl 15.00 och NRG-Astralis kl 18.30.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here