HemCS:GOSista dagen av ESL Pro Leagues första gruppspel

Sista dagen av ESL Pro Leagues första gruppspel

Idag avgörs första gruppspelsfasen av ESL Pro League Season 9 Europe. Det är Astralis som ska möta BIG och HellRaisers ställs mot ex-3DMAX i grupp D.

I det nya upplägget av turneringen, där samtliga matcher spelas på LAN i best of 3-serier, inleddes matcherna i grupp A för två veckor sedan. Där besegrade mousesports nya laguppställning allt motstånd och vann gruppen med 9 poäng. ex-Space Soldiers blev gruppens slagpåse och förlorade samtliga matcher utan att plocka en enda karta.

I gruppens danskderby visade sig OpTic vara starkast när de besegrade North med 2-1 och knep därmed andra platsen i grupp A. Båda lagen tog sig dock vidare till turneringens andra gruppspelsfas.

Tungt gruppspel för NiP

I grupp B hittade vi svenska Ninjas in Pyjamas, med Dennis ”dennis” Edman tillbaka i laget, som inledde gruppspelet med en 2-1 seger över Heroic. Danskarna pressade NiP och hade det inte varit för Patrik ”f0rest” Lindbergs imponerande uppvisning hade det sannolikt slutat annorlunda. ”f0rest” hade efter de tre spelade kartorna 98-55 i K-D och en total rating på 1.58. Samtliga av de övriga spelarna i NiP hade negativ K-D-statistik totalt sett över kartorna.

Därefter gick det dock sämre för ninjorna som mötte polska devils.one, före detta Team Kinguin. Lagen vann sina egna kartval och när det var dags för avgörande kartan, Nuke, hade ninjorna en ledning med 15-12 och en god möjlighet att stänga matchen. devils.one lyckades dock komma tillbaka och ta kartan till övertid. Väl där var det polackerna som var starkast och tog hem mötet med 2-1.

I den sista matchen för NiP mot FaZe Clan hade luften gått ur svenskarna som förlorade med 2-0. FaZe gick obesegrade ur gruppspelet och är vidare till finalmatcherna.Där bakom blev det dock tätare eftersom NiP slog Heroic men förlorade mot devils.one samtidigt som Heroic besegrade devils.one.

Alla lagen slutade på 3 poäng men det blev NiP som drog det kortaste strået eftersom Heroic vann en karta mot FaZe och därmed totalt flest av de tre lagen bakom, samtidigt som devils.one vann inbördes mötet med NiP. Ninjas in Pyjamas får nu ställa in sig på spel för att undvika nedflyttning.

fnatic tar sig vidare från grupp C

Det andra svenska laget i turneringen, fnatic, fick en tuff start när de mötte G2 i den första omgången, där de förlorade med 2-0 i kartor. fnatic hade en möjlighet att plocka hem andra kartan, Inferno, vid ställningen 15-14 men G2 kvitterade och kunde därefter vinna på övertid.

I den andra matchen, mot Windigo, fick fnatic en bra start med en vinst på Train efter storspel av Ludvig ”Brollan” Brolin. Windigo plockade sedan hem Mirage innan fnatic kunde vinna på avslutande Nuke.

Inför det avgörande mötet med NaVi stod båda lagen på 3 poäng efter att båda besegrat Windigo men förlorat mot G2. Trots att ”s1mple” inte var så pass överlägsen som han brukar kunna vara, lyckades NaVi ändå stå pall för favoritskapet och vann matchserien med 2-1. Freddy ”KRIMZ” Johansson hade en stabil dag på jobbet men fnatic lyckades inte med att ta revansch från finalen i StarSeries för ett par veckor sedan.

G2 vann gruppen och gick direkt till finalmatcherna medan NaVi och fnatic får kämpa vidare i nästa gruppspel.

Astralis ser ut att ta hem grupp D

I kvällens avslutande omgång av det första gruppspelet ska alltså Astralis ta sig an BIG och HellRaisers möter ex-3DMAX. Astralis har vunnit sina båda inledande matcher komfortabelt med 2-0, 2-0. HellRaisers har störst chans på att knipa andra platsen i gruppen efter att ha slagit BIG med 2-1 och ställs ikväll alltså mot ex-3DMAX, som har haft svårt att hävda sig så här långt i turneringen.

BIG kommer sannolikt få det tufft mot de danska världsettorna ikväll men går ändå vidare så länge HellRaisers gör jobbet som krävs mot ex-3DMAX.

Vinnarna i varje grupp är vidare direkt till finalmatcherna. Tvåorna och treorna möts i ett nytt gruppspel där fyra lag går vidare till ESL Pro League Season 9 Finals där 16 lag från Europa, Amerika och Asien gör upp om en total prispott på 750 000 dollar i slutet av juni.

Matcherna drar igång ikväll med HellRaisers – ex-3DMAX klockan 18.20 och Astralis – BIG klockan 22.00.

 

 

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier