HemCounter-StrikeSeger för Ninjas in Pyjamas mot BIG i Blast Premier Spring Groups

Seger för Ninjas in Pyjamas mot BIG i Blast Premier Spring Groups

Blast Premier Spring Groups 2023 är i full gång och Ninjas in Pyjamas spelar för första gången med nyförvärvet ”headtr1ck”. Efter en förlust mot Na’Vi så studsade man tillbaka mot BIG när man vann i två raka kartor. Nu väntar en till matchserie mot Na’Vi i kampen om en bättre slutspelsplats.

Matchserien mot BIG inleddes på det tyska lagets val av karta, Mirage. Kartan inleddes lite knackigt när BIG vann de fem första rundorna på T-sidan. Men därefter vaknade svenskarna till och plockade hela åtta rundor i rad. BIG kunde dock reducera och första halvan slutade 8-7 favör NiP.

Den andra halvan svängde fram och tillbaka där lagen bytte rundor med varandra. Ninjas in Pyjamas kunde dock jobba sig upp till ledning 15-12. Men det krävdes maximala tre chanser för att avgöra kartan till en knapp seger med 16-14 på tyskarnas val av karta.

Ninjorna släppte aldrig greppet om Inferno

På Ninjas in Pyjamas val av karta, Inferno, kunde man i den första halvleken ta en ledning med 9-6 på T-sidan efter stabilt spel. Ett momentum och ett grepp om matchen man sedan aldrig släppte. På CT-sidan arbetade man sig återigen upp till ett avgörande läge ledning 15-8 och på den fjärde matchbollen kunde man smasha in den och fastställa slutresultatet 16-11 och 2-0 i kartor.

I nästa match, som spelas under onsdagen, ställs man på nytt mot Na’Vi som kommer från en 2-0 förlust mot G2. Det vinnande laget ställs mot G2 i en gruppfinal och förlorarna går in i den första rundan av slutspelskampen om tre biljetter till Spring Finals.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier