HemCounter-StrikeOpTic vinner DH Summer - svenskarna föll på målsnöret

OpTic vinner DH Summer – svenskarna föll på målsnöret

DreamHack Open Summer gick av stapeln i Jönköping i helgen och avslutades under måndagskvällen med finalen av CS:GO-turneringen. I finalen möttes danska OpTic och svenska Ancient.

Ancient överraskade nog många med sitt fina spel och inledde gruppspelet med att besegra en av favoriterna till att vinna hela turneringen, CR4ZY med 16-12 på Inferno.

De fick då chansen att nå en semifinalplats direkt när de gjorde upp mot den andra gruppfavoriten, OpTic, som tidigare besegrat svenska Chaos. OpTic visade sig vara numret för stort och vann med 16-10 på Mirage.

Detta innebar att Ancient var tvungna att göra upp med CR4ZY ännu en gång för att knipa en plats i semifinalen. CR4ZY hade gjort läxan från första mötet och inledde riktigt starkt på Train, som de vann med 16-6. Det blev sedan en riktig rysare på Inferno som krävde dubbla övertidsomgångar innan Ancient till slut stod som segrare med 22-20.

Det kändes som om övertidssegern skulle ge vind i seglen för Ancient på tredje kartan, Nuke, men det var återigen CR4ZY som började bäst. Svenskarna fick dock igång spelet mot slutet av den första halvan och när de själva gick över till terroristsidan fortsatte de att pusha på. 8-7-ledningen förvaltades väl och slutresultatet kunde skrivas till 16-10.

I semifinalen väntade gruppsegraren från grupp A, Aristocracy. Efter en fin T-halva kunde Ancient säkra vinsten av första kartan, Overpass, med 16-11. På Aristocracys kartval, Train, blev det dock betydligt jämnare. Efter 30 spelade rundor var de delade lika och det krävdes inte mindre än fem övertidsomgångar och 28 extrarundor innan polackerna till slut lyckades ta matchen till en tredje och avgörande karta.

På Nuke fick Aristocracy en bra start men sedan kom Ancient igång och plockade åtta raka rundor. Den fina T-sidan gjorde att jobbet blev lättare på CT-halvan och Ancient kunde stänga kartan med 16-11 och hela semifinalen med totalt 2-1.

OpTic lyckades hålla Ancient från att få sin revansch

OpTics väg till final gick via gruppseger efter vinsterna mot Chaos och Ancient till en semifinal där de ställdes mot sina landsmän från Tricked.

Mot Tricked fick OptTic en tuff start, efter en  svag CT-sida på Train där de bara fick med sig sex rundor hade de inte mycket att sätta emot som T utan Tricked vann bekvämt första kartan.

På de efterföljande två kartorna var det dock OpTics tur att visa sin styrka. Efter att ha vunnit båda de första halvorna med 11-4 kunde de relativt enkelt vinna Mirage med 16-11 och Nuke med 16-12.

I finalen och returmötet med Ancient bar OpTic favoritskapet och förväntades vinna även om många svenskar på plats i Jönköping satte hoppet till ”draken” & co. Finalen skulle visa sig vara jämn och svängde mycket fram och tillbaka. OpTic vann på Overpass med 16-12, efter fint spel av bland annat unge René “TeSeS” Madsen, det senaste tillskottet i laget.

På Nuke blev det också en jämn historia när Ancient inte riktigt fick igång spelet på den inledande CT-sidan. När halvan var avgjord hade de dock skrapat ihop sju rundor och kunde efter en bra start på T-sidan gå upp i en 13-9-ledning. Sedan vaknade OpTic till och visade varför det är lättare att försvara bombplatserna på Nuke än att anfalla dem. OpTic vann kartan med 16-14 och kan nu titulera sig som mästare av DreamHack Open Summer 2019.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier