HemCS:GONorth vann Dreamhack Masters Stockholm 2018

North vann Dreamhack Masters Stockholm 2018

Dreamhack Masters Stockholm 2018 avgjordes i Globen i helgen och bjöd på en prispott på hela $250,000.

Det blev en heldansk uppgörelse till slut och efter en händelserik turnering stod till slut laget North som slutsegrare efter att man slagit Astralis i finalen med 2-1 i kartor.

Stora siffror i finalen

På den första kartan i finalen, Dust II, såg det nästan ut som om Astralis var lite överrumplade då siffrorna slutade på hela 16-1 i rundor till North.

På den andra kartan vaknade man dock och på Train tog Astralis en säker seger med 16-6 i rundor.

Overpass skulle bli den tredje och avgörande kartan vilket också visade sig vara den jämnaste kartan i finalen. North kunde till slut säkra segern med 16-11 i rundor på Overpass.

Vinsten innebar att North tar med sig $100,000 hem och Astralis får med sig $50,000

NiP på pallplats

Ninjas in Pyjamas stod för en väl genomförd turnering och på sin hemmaplan med publiken i ryggen kunde man ta sig hela vägen till en semifinal. Där visade sig dock Astralis bli numret för stort och man blev utslagna med klara 2-0 i kartor.

Det innebar att svenskarna delade en 3-4:e plats med Mousesports som slog ut av slutsegraren North. Pallplaceringen innebar att lagen får ta med sig vardera $22,000 hem.

Det blev en mindre lyckad turnering för svenskarna i Fnatic som åkte ur direkt och slutade på en delad 13-16:e plats i turneringen. Något de säkerligen bara vill gå vidare från och ladda inför nästa turnering.

Härnäst väntar FACEIT Major London som spelas 5-23 september och både Fnatic och Ninjas in Pyjamas får ladda om och sikta på ännu bättre placeringar.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier